Probabil cel mai scump Leica realizat vreodata a apartinut Sultanului Bruneiului si este placat cu aur de 24k. Vine cu obiectiv Summilux-M 1:1.4/50mm si a fost fabricat in 1992.  Aparatul face parte dintr-o colectie ce include si alte modele Leica unicat. Leica M6 Gold a fost licitat in japonia pentru suma de 2 milioane de Yeni, in 1998.

Vezi si: Cat costa cel mai scump obiectiv din lume

Leica M6 Gold
Leica M6 Gold
Leica M6 Gold
Leica M6 Gold
Leica M6 Gold
Leica M6 Gold
Alte modele unicat placate cu aur si fabricate de Leica
Alte modele unicat placate cu aur si fabricate de Leica

Detalii aici.

2 COMENTARII

  1. Placat cu aur, sau oxidat si ruginit, important e cel din spatele aparatului foto si lumina. Pot sa-i puna si diamante, rubine, si cateva safire, e mai scump, dar nu face fotografii mai bune decat modelul de serie.

    Eu n-as cumpara Leica nici sa fiu miliardar, respect brandul, respect ceea ce fac ei, dar sunt de parere ca sunt prea scumpe ca sa-si merite preturile. In schimb, daca primesc unul cadou, l-as folosi cu placere.

    Cat despre asemenea exemplare aurite, placate, etc (sunt si altele, nu numai Leica, si nu numai in domeniul foto), sunt pentru oamenii care se cred superiori celorlalti, vor sa aiba intotdeauna ceva diferit, ceva ce noi, ceilalti "muritori", nu vom putea avea niciodata. Din pacate, in 2013, banii inseamna tot…e un adevar crud.

Lasă un răspuns