De cand am lansat Clubul Foto nu cred ca am scris vreo stire despre Cokin, producatorul francez de filtre. Asta pentru ca, in lumea filtrelor lucrurile evolueaza foarte incet, dar iata ca azi avem noutati: Cokin a lansat seria „Pure Harmonie„, cele mai subtire filtre din lume, dupa cum le lauda chiar ei.

Cokin Pure Harmonie UV MC
Cokin UV MC – Pure Harmonie

Seria se lanseaza cu trei tipuri de filtre: Multi-Coated Anti-UV (UV MC), Circular Polarizer (C PL) si Variable Density Neutral Gray (ND X). Cu o grosime de doar 3.3mm (cu tot cu montura), filtrul UV MC este, conform paginii oficiale a companiei, cel mai subtire filtru dedicat obiectivelor grandangulare produs pana acum.

Cokin ND X - Pure Harmonie
Cokin ND X – Pure Harmonie

Filtrul de polarizare circulara are o gorsime de 4.5mm iar cel ND variabil este cel mai „gros” dintre toate, avand 9.5mm. Acesta reduce cantitatea de lumina care ajunge pe senzor de pana la 8 ori (ND2 – ND400).

Toate cele trei filtre din noua serie Cokin sunt tratate antireflex cu tehnologia Everclear Multi Coating si au o rezistenta crescuta la zgarieturi, praf si alte interperii.

De ce sunt importante si utile aceste filtre? Cu cat sticla filtrului este mai subtire cu atat transmisia luminii poate fi mai buna si, nu in ultimul rand, in cazul obiectivelor grandangulare se evita efectul de vignetare dat de montura groasa a filtrelor conventionale.

In Romania filtrele Cokin se gasesc aici. Deocamdata nu avem informatii despre disponibilitate si pret in cazul noii serii lansate astazi.

Detalii despre noile filtre gasiti pe pagina oficiala Cokin.

 

Lasă un răspuns