In primavara aceasta ai sansa sa surprinzi o serie de imagini incredibile in Vietnam, o destinatie extrem de generoasa din punct de vedere fotografic, sub indrumarea a doi cunoscuti fotografi de natura: Mihai Moiceanu si Gavriel Jecan. In perioada 16-26 mai 2013  PhotoTOUR te invita sa descoperi tinutul dragonilor intr-o expeditie fotografica ce va schimba modul in care privesti prin obiectiv.

Ha Long Bay,  Vietnam. Foto: Gavriel Jecan
Ha Long Bay, Vietnam. Foto: Gavriel Jecan

Destinatia exotica si programul conceput astfel incat sa cuprinda cele mai fotogenice zone ale Vietnamului sunt doar o parte din motive pentru care merita sa pornesti la drum alaturi de PhotoTOUR. Un motiv in plus il constituie vasta experienta a ghidului expeditiei, Gavriel Jecan, in organizarea de ture foto. Stabilit in Thailanda, Gavriel este familiarizat cu regiunea si cultura asiatica iar Vietnamul este una dintre destinatiile sale favorite atunci cand vine vorba despre fotografie.

Despre programul expeditiei, fotograful Mihai Moiceanu povesteste:

„Vom petrece 10 zile in partea de Nord Est a Vietnamului pentru a cunoaste si fotografia acest loc fantastic al lumii. La sosise vom face cunostinta cu viata tumultoasa a orasului Hanoi unde vom putea fotografia temple, piete intesate de flori proaspete, suveniruri si mirodenii, si secvente de viata urbana total diferita de cea europeana.

Urmeaza apoi o tura de trekking in satele dinspre granita cu China, locuri in care viata urmeaza acelasi curs ca in urma cu multe secole. Destinatia noastra va fi satul Sapa, cunoscut pentru frumuseatea peisajului si diversitatea grupurilor etnice care convietuiesc aici. Tabloul fermierilor care cultiva pamantul, ingrijesc vitele si isi vand marfa in pietele plutitoare, constrasteaza puternic cu viata din marile orase.

Ultimele zile ale expeditiei le vom petrece fotografiind Ha Long Bay – Baia Dragonilor -, un paradis marin in care mii de insule rasar in mijlocul unei mari perfect calme. Insule inalte de pana la 400 de metri, despre care legenda locala spune ca au fost aruncate de dragoni pe pamant pentru a-i apara pe vietnamezi de invaziile cotropitorilor, impadurite si nelocuite, creeaza un peisaj de vis, o minune a lumii aflata pe lista patrimoniului mondial UNESCO”.

Itinerariul complet, costurile expeditiei si informatii despre echipamentul necesar gasiti aici

Perioada: 16-26 mai 2013
Inscrieri: pana la 1 martie 2013

2 COMENTARII

  1. Felicitări organizatorilor;asta da aventură.Abia aştept să ne transmiteţi impresiile voastre.
    Vă doresc să aveţi parte de zile cu amintiri minunate!

Lasă un răspuns