Daca sunteti curiosi ce mai face fabrica celebrelor aparate Zenit din Rusia, iata: tocmai au anuntat lansarea unui nou obiectiv Helios 40-2 85 mm f:1,5, o varianta „ruseasca” a celebrului Carl Zeiss Jena Biotar 75 mm f:1,5. Vestea buna: va costa aproximativ 300 Euro si va fi disponibil cu montura Canon si Nikon.

Noul obiectiv Zenit Helios 40-2h
Noul obiectiv Zenit Helios 40-2h

Noul obiectiv Helios 40-2 85 mm f:1,5 este proiectat pentru fotografie de portret si de strada, are o deschidere a diafragmei f/1.5 – 22, este tratat antireflex si are un unghi de cuprindere de 28°. Distanta minima de focus este de 80cm, are filet portfiltru de 80mm si cantareste nu mai putin de 800g, fiind construit din metal. Are focus manual si diafragma mecanica, neavand contacte electrice pentru comunicarea cu body-ul. Detalii pe siteul Zenit (cu ajutorul Google Translate).

In plus, daca va uitati pe site, veti gasi si alte obiective si chiar aparate foto lansate de compania Zenit in ultima perioada. Uzinele Zenit inca mai produc echipamente foto si echipamente de observatie (binocluri), pentru comercializare sub brand propriu sau pentru terti. Cei de la Lomography fabrica unele din produsele lor in uzinele Zenit, inclusiv noul obiectiv Petzval.

Nu stiu voi ce credeti, dar date fiind obiectivele pe care Zenit inca le fabrica, ar fi interesant sa avem un distribuitor al produselor lor si in Romania (noi, nu SH). Pana la urma, o alternativa la obiectivele Samyang nu ar strica nimanui…

Noile obiective Zenit
Noile obiective Zenit

2 COMENTARII

  1. Suna interesant. Cel putin acel 85mm pentru portret, la ce dimensiuni are si la ce mostenire are parte dinspre Carl Zeiss, eu cred ca e o alternativa foarte solida la Samyang.

  2. As fi curios de pretul transportului pentru ca obiectivul pe montura Nikon este 25.175,78 ruble adica 1.420 lei fara TVA, respectiv 1.700 lei cu TVA, adica super-tentant !

Comments are closed.