Adeptii fotografiei pe film au parte de vesti bune saptamana aceasta. Dupa ce au introdus acum cateva luni serviciul de inchiriere foto, iata ca acum cei de la F64 adauga un nou serviciu in portofoliul lor: developare si scanare foto. Daca pana acum fotografiai pe film si te-ai lovit deseori de problema developarii la un laborator de incredere sau, ca si mie, nu prea tragi pe film (desi ai vrea!) tot din lipsa unui laborator care sa developeze bine, fara zgarieturi, tente de culoare sau fara sa astepti 2-3 saptamani ca sa fie gata filmul de developat, iata ca acum cei de la F64 ofera si acest serviciu.

Adeptii fotografiei pe film au parte de vesti bune saptamana aceasta
Adeptii fotografiei pe film au parte de vesti bune saptamana aceasta

La F64 poti developa filme alb negru (developare manuala) si color, proces C41 (developare automatizata). Scanarea se face cu scannere Epson V700, fie proof scan la 1200dpi in format JPEG (pentru formatul 35mm) sau pana la 800dpi (pentru formatul mediu) sau scanare pro, in format TIFF si cu digital ICE la o rezolutie de pana la 9600dpi. Scanarile pro beneficiaza si de corectarea curbelor pe fiecare canal in parte.

Serviciul de developare si scanare este disponibil pentru toti clientii, indiferent daca sunt din Bucuresti sau nu. La fel ca si printurile efectuate la F64, developarile si scanarile pot fi comandate de la distanta, livrand negativele nedevelopate prin serviciul de curierat. Curierul ridica de la tine filmele si F64 ti le trimite inapoi, tot prin curier, cand sunt gata.

Mai multe detalii despre acest serviciu gasiti pe blogul F64. Eu unul abia astept sa il incerc. Sincer, nu stiu ce le-a luat asa de mult sa lanseze si acest serviciu! 🙂

Poate acum, cu un serviciu de developare in care pot avea incredere si care imi returneaza filmul developat in maxim 72 de ore, voi termina si eu filmul pe care il am in Olympus OM-10 inca din primavara… 🙂

Developare si scanare foto la F64
Developare si scanare foto la F64

1 COMENTARIU

Comments are closed.