Se incing spiritele in categoria aparatelor profesionale dotate cu montura Micro 4/3. JVC a anuntat recent un nou model de camera video, cu senzor Super35 si montura Micro 4/3, care poate inregistra video 4K si Full HD, inclusiv in format necompresat 4:2:2, cu iesire prin HDMI si functii de streaming. Cu un pret anuntat de aproximativ 4000 USD, noua camera se adreseaza utilizatorilor profesionisti, fiind, poate, un „atac” direct asupra modelului Panasonic GH4 lansat in primavara de niponi.

JVC LS3000
JVC LS3000

JVC GY-LS300 poate inregistra secvente video in format Full HD necomprimat (4:2:2 MOV) sau secvente 4K, pe care le poate stoca pe cardurile de memorie de tip SD (pentru care exista prevazute doua sloturi) sau poate asigura un flux continuu, pentru streaming, prin intermediul iesirii HDMI. GY-LS3000 este compatibila cu programele de streaming Zixi, USTREAM, si Wowza Streaming Engine dar poate si asigura transmisiuni live prin Youtube.

Camera poate fi comandata de la distanta, prin LAN sau WiFi, inclusiv de pe un smartphone sau o tableta.

Poate face streaming si simultan stoca secventele filmate pe cardurile SD. Are un ecran LCD de 3 inch si 920.000 de pixeli dar si un vizor electronic cu o rezolutie de  1,5 milioane de pixeli si vine cu un microfon tip ‘shotgun’ incorporat (dar detasabil). JVC promite adaptoare pentru monturile EF, C si PL, pentru a mari gama de obiective ce vor putea fi utilizate cu noua camera. In plus, are filtru ND integrat si conectori audio profesionali XLR, pe adaptorul inclus.

Foto: EOSHD.com

JVC GY-LS300 - camera video 4K cu senzor si montura Micro 4/3
JVC GY-LS300 – camera video 4K cu senzor si montura Micro 4/3
JVC GY-LS300 - camera video 4K cu senzor si montura Micro 4/3
JVC GY-LS300 – camera video 4K cu senzor si montura Micro 4/3

Lasă un răspuns