Expozitie Foto Haiku la Bucuresti
Expozitie Foto Haiku la Bucuresti

Haikul si fotografia se ocupa de acelasi lucru: clipa prezenta si eternitatea din spatele ei! Haiku este o poezie de origine japoneza, fara rima, despre simplitate si armonie. Fotografia nu ilustreaza poezia ci o completeaza adaugand noi sensuri versurilor, lasand loc de visare privitorului…

Va invitam la expozitia de grup foto-haiku „Dans” care va avea loc in Bucuresti, in sala de expozitii a magazinului F64 (harta), pe bulevardul Unirii nr 45, in perioada 21 -31 Octombrie. Vernisajul are loc luni, 21 Octombrie, ora 18:00.

Expun fotografii: Daria Virbanescu, Mihai Zegrea, Lavana Kray, Iulia Antocica, Ionel Onofras, Rares Helici, Hrisi Udrescu, Daniela Stanciu, Mihail Obada, Alex Moga, Luisa Boldeanu, Isabelle Nicol Baciu, Traian Baderca, Claudiu Negut Hossu, Dana Cateu Moica, Corneliu Tanasa, Crisanta Maciuceanu, Marcel Eremia, Delia Ujica Neuwirth, Mihaela Floriana Soare, Gelu Coltau, Gabriela Vezelovici, Florin Cristache, Nick Costandache si Cosmin Andrei.

Expun hajinii: Fratila Genovel Florentin, Vasile Coniosi Mestesanu, Iulia Ralia, Dan Norea, Juverdeanu Ildiko, Daniela Gheorghe, Alina Corcoz, Silvestru Miclaus, Ana Trandafir, Alexandra Gogonea, Flavia Muntean, Daliana Pacuraru, Oana Gheorghe, Valeria Tamas,  Ema Mihalachi si Valeriu Onciu.

Organizator: Flori Jianu.

Va asteptam cu surprize si bunatati la vernisaj!

Expozitie Foto Haiku la Bucuresti
Expozitie Foto Haiku la Bucuresti

2 COMENTARII

 1. o definitie inedita data fotohaikului de Fratila Genovel Florentin

  FOTOHAIKU:
  Un cuvant rezultat dintr-o simbioza.
  Un haiku, asemeni fotografiei, se poate defini ca fiind o clipa surprinsa intre doua eternitati.
  Un haiku este o fotografie exprimata prin cuvinte, asa cum o fotografie este un haiku exprimat prin culori. Ambele se pot completa reciproc, contopindu-se in FOTOHAIKU, innobiland prezenta clipei pe care o surprind.
  Eternitatea este o insiruire infinita de clipe. Daca acestea ar fi toate innobilate de poezie si culori, nu ar rezulta o nobila eternitate?
  Doresc celor prezenti sa se bucure de aceasta expozitie si sa pastreze in suflet dansul, poezia si culorile descoperite aici, pentru cel putin o eternitate!

 2. Aș dori să știu dacă este expus și cel al maestrei HRISI UDRESCU la care eu STOPS am avut onoarea de a-i dedica poemul

  SINTEZA FOTO –
  ÎN CLEȘTI DE CLEȘTAR
  FOTOSINTEZA

  … care după părerea mea sugerează mai generos cooperarea modernă dintre FOTOGRAF ȘI HAIJIN, FOTOHAIKU-l … de fapt o specie contemporană a POEMULUI NIPON "HAIGA", în care nu știi unde se termină imaginea și începe/ poezia sau invers !

Comments are closed.