Canon a anuntat lansarea unui nou DSLR, Canon 60Da. Este vorba despre o varianta modificata a modelului Canon 60D, cu imbunatatiri special concepute pentru aceia dintre voi care practica fotografia astronomica.

Canon 60Da este primul DSLR dedicat fotografilor astronomi dupa modelul Canon 20Da lansat in urma cu mai bine de opt ani. In linii mari este un 60D modificat in punctele esentiale si adaptat cerintelor fotografiei astronomice. Un filtru anti-IR modificat, sensibilitate crescuta la radiatiile luminoase hidrogen-alfa, LCD cu unghi de vizibilitatemai bun, functie Silent Shooting pentru a elimina pe cat posibil vibratiile provocate de obturator si un adaptor pentru curent alternativ sunt principalele modificari cu care se lauda noul Canon 60Da.

Celelalte specificatii tehnice raman la fel: senzor CMOS APS-C de 18 megapixeli, noua puncte de focus, ecran LCD de 3 inch, rabatabil.

Atunci cand toata lumea sta cu ochii pe Canon pentru a afla vesti despre viitorul DSLR cu functie de filmare 4K, Canon lanseaza un DSLR „de nisa”, dedicat astronomilor. Chiar si modelul Canon 650D se lasa inca asteptat, desi anumite zvonuri spuneau ca se va lansa in curand…

Canon 60Da va fi disponibil incepand din luna Aprilie la un pret de aproximativ 1500 USD. Despre Canon 60D puteti citi in review-ul pe care l-am publicat aici.

Canon 60Da
Canon 60Da

1 COMENTARIU

  1. Ce efect are construcția diferită (cu filtrul low-pass) asupra fotografierii situațiilor obișnuite (peisaj de zi pământesc :), fotografie de portret..

Lasă un răspuns