Fujifilm FinePix Real 3D W1
Fujifilm FinePix Real 3D W1

Intitulat simplu, „3D W1„, primul aparat foto 3D fabricat de compania japoneza este un „deschizator de drumuri” in lumea foto digitala. Fara a avea o concurenta directa (inca), modelul se bucura din plin de „exclusivitate” in aceasta clasa!

Prezentat pentru prima data in anul 2008, Fujifilm a lansat modelul 3D W1 in, poate, cel mai important an pentru tehnologia 3D moderna: anul aparitiei filmului Avatar. Bineinteles, dupa succesul acestui film, lumea imaginilor si a filmelor 3D a „explodat” iar gadgeturile, aparatele foto si camerele video ce pot inregistra in trei dimensiuni nu s-au lasat nici ele asteptate!

3D fara ochelari !

Practic, pentru a putea inregistra o fotografie 3D cei de la Fujifilm au construit doua aparate foto intr-o singura carcasa. Dotat cu doua obiective  zoom identice, doi senzori a cate 10 mega pixeli fiecare si un singur blit, aparatul inregistreaza simultan doua fotografii, cate una cu fiecare din cele doua obiective iar apoi aparatul proceseaza informatia si imaginea 3D. Pe ecranul aparatului apare o singura imagine, tri-dimensionala. Astfel, desi imaginile in sine sunt fotografiate normal, bidimensional, rezultatul este o fotografie pe care ochiul uman o percepe ca fiind „3D”, datorita sistemului de post-procesare incorporat in aparat. Daca nu doriti sa vizualizati numai imaginile in format 3D aveti si posibilitatea de a vedea separat, ambele imagini, ca fotografii normale, 2D.

O alta noutate este si modul de filmare 3D! Cu ajutorul lui FujiFilm 3D W1 puteti inregistra filme 3D exact ca la cinematograf! Posibilitatile de editare si setarile pentru filmare sunt destul de limitate, dar efectul 3D este unic si spectaculos!

Concluzia

Fujifilm 3D W1 nu este, din pacate, un aparat perfect! De fapt, nici un aparat foto nu este perfecta iar 3D W1 are si el partile lui mai putin bune. Zgomotul de imagine este destul de pronuntat iar meniul si setarile sunt destul de alambicate. Totusi, dupa o scurta perioada de acomodare, distractia poate incepe! Fuji 3Dw1 este, cu singuranta unul dintre cele mai distractive si mai „la moda” aparate foto ale momentului!

Tu vrei sa faci fotografii 3D? Atunci vezi aici mai multe detalii si pretul acestui aparat foto 3D!

Pentru cei care aveti la indemana o pereche de ochelari 3D, va invitam sa vizionati filmul de mai jos, inregistrat cu Fujifilm Real 3D W1!

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony DSC-WX1
Articolul urmatorNikon AF-S 105mm f/2.8 VR MICRO
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

3 COMENTARII

  1. Am disponibil un aparat fuji fine pix real 3d varianta mai noua si mai buna W3
    Fac fotografii si filme 3d din 2010 cu un astfel de aparat.
    Sunt fizician si sunt pasionat din facultate de fotografia 3d.
    Am f. multe in domeniu, vad ce filmez si fotografiez pe TV in casa cu ochelari… etc. Putem face schimburi de experienta in domeniu indiferent daca va intereseaza aparatul meu, sau nu.

Lasă un răspuns