Fuji X200 in Septembrie?
Fuji X200 in Septembrie?

Ni se pregatesc vremuri interesante. Cel mai probabil, Fuji X200 va fi lansat in toamna la Photokina (18-23 Septembrie, Köln, Germania), daca ar fi sa ascultam cele mai noi zvonuri despre intentiile companiei japoneze. Intr-un fel ar fi si normal: Fuji X100 a fost lansat acum aproape doi ani, cu ocazia Photokina 2010 si nu ar mira pe nimeni ca urmasul sau, Fuji X200 sa fie anuntat tot cu ocazia acestui eveniment, mai ales ca Fuji are obiceiul sa isi actualizeze gama de produse la fiecare doi ani.

Despre Fuji X100 am discutat in detaliu aici. A fost poate cea mai asteptata camera a anului 2011 (anuntata in 2010 dar disponibila in magazine incepand cu primavara lui 2011) si, desi nu a fost o camera perfecta, si-a dovedit calitatile pentru fotoreportaj si fotografie de strada si a fost adoptata rapid de multi fotografi, mai mult sau mai putin nostalgici dupa designul sau retro.

Conform Petapixel, magazinul on-line Cruchfield.com a marcat modelul X100 ca fiind iesit din fabricatie, ceea ce ar fi un indiciu despre viitorul model Fuji X200. Daca ne uitam in urma la Photokina 2010, editia de anul acesta ar fi poate cel mai bun prilej pentru Fuji de a iesi din nou in fata, cu un aparat imbunatatit. Sa nu uitam ca, in mare parte, datorita expunerii de la Photokina 2010 Fuji X100 a ajuns sa fie cea mai asteptata camera a anului.

Deocamdata nu se cunosc alte informatii despre viitorul model de la Fuji, dar daca ar fi sa dau un pronostic, as paria tot pe un design retro, dar cu un sistem AF imbunatatit, un senzor nou si un vizor hibrid reproiectat. Nu va calca pe urmele lui Fuji X-Pro 1 si nu cred ca va avea obiective interschimbabile. Mai degraba Fuji va pastra ambele game de produse distincte.

Cum credeti ca va arata noul Fuji X200 si ce asteptari aveti in privinta specificatiilor tehnice?

Fuji X100
Fuji X100

Lasă un răspuns