Trepiedele modulare din gama Systematic au fost mereu cele mai puternice si stabile dintre trepiedele produse de Gitzo. Prin aceasta noua gama, Gitzo a realizat modificari la aproape toate aspectele produselor Systematic pentru a oferi o putere si mai mare, stabilitate crescuta si usurinta in utilizare, raspunzand astfel cerintelor fotografilor care folosesc lentile foarte lungi si echipamente foto foarte grele.

Gitzo Systematic
Gitzo Systematic

Greutatea suportata de gama Systematic a fost crescuta foarte mult, datorita noilor imbinari performante si tehnicilor de fabricatie folosite. La aceasta contribuie si modificarile aduse partii superioare turnate a trepiedului, care optimizeaza distributia greutatii si da un profil triunghiular piesei. Un trepied Systematic serie 5 poate sustine acum pana la 40 kg, dublul greutatii versiunilor anterioare.

O clapeta cu blocare a inlocuit sistemul de schimbare a piesei centrale, iar un buton secundar de siguranta protejeaza echipamentul in timpul si dupa schimbare, acestea fiind doua elemente care cresc gradul de siguranta si usurinta in utilizare.

Toate trepiedele noi sunt realizate din fibra de carbon 6X pastrand finisarea traditionala Gitzo “noir décor” pentru piese turnate.

Trepiedele gamei Gitzo Systematic se gasesc la Photosetup