Compania Hasselblad isi reconsolideaza pozitia de lider pe piata aparatelor foto digitale de format mediu, lansand noul back digital Hasselblad H6D, dupa aproape 4 ani de la lansarea predecesorului sau, modelul H5C si la aniversarea de 75 de ani a companiei.

Hasselblad H6D
Hasselblad H6D

Noul back digital vine in doua variante: cu senzor CMOS de 100 si respectiv 50MPx. Nava amiral, modelul H6D-100C, cu – ati ghicit – senzor de 100MPx este capabila sa filmeze la rezolutie 4K UHD, o premiera pentru un aparat foto din aceasta categorie.

Hasselblad H6D
Hasselblad H6D 50C

Conform comunicatului companiei, specialistii Hasselblad au reproiectat noul model din temelii, inclusiv senzorul de imagine si cablajul placii de baza a aparatului, pentru a permite camerei sa inregistreze secvente video 4K fara sa se incalzeasca. Noul senzor de 100MPx este capabil sa inregistreze fotografii la ISO maxim 12.800, cu o gama dinamica echivalenta a 15 trepte de expunere. Fisierele RAW pe 16 biti vor putea fi prelucrate mai rapid si mai usor cu ajutorul versiunii 3.0 a softwareului de editare Hasselblad Phocus, anuntat tot acum.

Ambele modele vin cu noutati si la capitolul conectivitate, fiind dotate cu conexiune Wi-Fi si un conector USB 3.0 Type-C, dar si HDMI pentru vizualizarea imaginilor in timp real pe un monitor extern. Ecranul LCD integrat al back-ului digital are rezolutie HD si este sensibil la atingere, iar fotografiile (si filmele, mai nou…) sunt stocate pe carduri de tip CFast sau SD, camera avand ambele tipuri de sloturi.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, acesta este pe masura performantelor aparatului si al renumelui companiei, as putea spune. Hasselblad H6D-50C, modelul cu senzor CMOS de 50MPx va costa 22.900 de Euro iar back-ul cu senzor de 100MPx va fi cu 6000 Euro mai scump, adica 28.900 de Euro.

Hasselblad H6D
Hasselblad H6D 50C

Mai multe detalii despre noile back-uri digitale dar si doua arhive cu fotografii realizate cu ele gasiti pe siteul producatorului.

4 COMENTARII

  1. As fi curios cit ar face un aparat complet, dotat cu un obiectiv relativ „normal”, adica back + body + obiectiv !

    • Si cum o nevoie naste alte nevoi, daca iti cumperi un astfel de aparat si un obiectiv trebuie sa mai iei in calcul pe langa cei 22 900 euro + pretul obiectivului si o statie grafica super performanta la 3000-5000 de euro. De curiozitate am descarcat o fotografie de pe site-ul hasselblad sa vad si eu cum se vede (super), dar cand i-am dat un simplu rotate la imaginea aia de 51MP, i-a luat o jumatate de minut, sa proceseze, Quad-core-ului meu de 2.2Ghz. Ma gandesc cat iar lua la procesarea unui RAW

Comments are closed.