Incepand de astazi, magazinul F64 ofera si servicii de inchiriere echipamente foto-video. Deocamdata serviciul este disponibil doar in Bucuresti si se adreseaza clientilor Silver/Gold, dar sunt sanse ca el sa fie extins, daca va exista cerere pentru acest lucru. Si, asa cum am observat din primele reactii de pe Facebook dupa anuntarea vestii, se pare ca noul serviciu de inchiriere este de mult asteptat de fotografii entuziasti si profesionisti. Acum este mult mai simplu sa realizezi „acea” fotografie dorita, sa ai rezultate mai bune la un shooting pentru un client (si sa castigi mai mult de pe urma acelui shooting! 😉 ), utilizand echipamente mai bune, inchiriate pentru 1-2-3 zile de la F64.

Inchiriere echipament foto
Inchiriere echipament foto

Deocamdata se pot inchiria doar body-uri DSLR si aparate foto mirrorless, alaturi de obiective si unele accesorii importante: blitzuri, sisteme de prindere, acumulatori sau carcase subacvatice. Si, daca tot a venit „sezonul rece” si multi plecam la ski, e bine sa stiti ca de azi puteti inchiria de la F64 si accesorii pentru camerele GoPro! Pretul de inchiriere este calculat pe zi.

De exemplu, un DSLR poate fi inchiriat incepand de la 100 de lei / zi, un obiectiv din gama pro la fel, iar accesoriile sunt in general intre 50 si 70 de lei (de exemplu, un Blitz Canon 430EX II poate fi inchiriat cu 50lei/zi). Serviciul de inchiriere este disponibil doar pentru clientii Silver sau Gold, iar toate detaliile despre procedura de inchiriere pot fi gasite aici.

Iata cateva variante, ca sa va faceti o idee despre costurile de inchiriere:

Motive pentru care puteti recurge la aparate foto inchiriate? Sunt o groaza…

 • Un aparat de backup la un eveniment important
 • Un obiectiv mai performant daca plecati intr-o calatorie interesanta (de exemplu, puteti inchiria un super-zoom profesional daca mergeti in Delta…)
 • Puteti inchiria un aparat pentru a-l testa cum trebuie inainte de a-l achizitiona
 • Aveti aparatul in service si trebuie sa faceti fotografii pentru un client
 • Si multe altele…

Asadar, acum nu mai avem nici o scuza pentru a nu face fotografii de calitate. Totul e sa aiba stocuri suficiente la aparatele de inchiriat, deoarece asa cum am spus si la inceput, primele reactii sunt pozitive in randul fotografilor iar cererea s-ar putea sa fie foarte mare! Spor la fotografiat!

Si iata cateva preturi la obiectivele de inchiriat
Si iata cateva preturi la obiectivele de inchiriat

 

3 COMENTARII

 1. "Client Silver daca ai cel putin 2 comenzi inscrise, a caror valoare depaseste 6.000 RON
  Client Gold daca ai cel putin 3 comenzi inscrise, a caror valoare depaseste 12.000 RON"

  Daca ai cumparat de 12.000 de Ron, mai ai nevoie de inchiriere? Deci….un serviciu total inutilizabil.

  • AI REUSIT!!! Te-ai straduit sa ne demonstrezi ca nu intelegi nimic despre fotografie si … ai reusit!!! Sau e vechea meteahna cu strugurii acri?
   Raspunsul simplu si la obiect la intrebarea ta este: „DA. Chiar daca ai cumparat echipament de 12.000 de lei mai ai nevoie de inchiriere.” Macar pentru argumentele enumerate in articol. Dar nu cred ca le-ai citit sau inteles.
   In articol sunt deja prezentate cateva argumente serioase, lista putand continua. Dar le faci una cu pamantul foarte superficial, fara nicio sansa de resuscitare, pe principiul „daca eu nu le inteleg, nici nu merita sa le iau in calcul – deci e clar ca nu conteaza”.
   Desigur ca se pot face fotografii si cu telefonul mobil, caz in care demonstratia oferita de dl. Radu Mihai are suport, insa domnia sa face greseala de a-i sterge din cateva apasari de taste pe toti cei carora noul serviciu oferit de F64 (cam piperat pe alocuri) le este de un real folos.

 2. problema e ca serviciul se adreseaza celor care fac bani din fotografie. eu amatorul sărăntoc daca vreau sa plec intr-un concediu de 2 saptamani si nu-mi permit un dslr sau macar un mirrorless performant nu-mi ramane decat varianta telefon sau sapuniera, alegand evident telefonul.

  ar fi dragut daca nu ar exista aceasta restrictie si inchirierea s-ar face pe baza de depozit de garantie pentru ne-profesionisti.

  as fi extrem de multumit sa-mi inchirieze la preturi mai decente, chiar daca ii las garantie pretul intreg al camerei, stiu ca la intoarcerea din vacanta m-a costat sa zicem 300 ron pe 14 zile dar am pozat ce mi-a trecut prin cap, la calitate buna.

Lasă un răspuns