Dupa ce a anuntat saptamana trecuta, la CES 2013, ca a externalizat licenta de productie a aparatelor foto digitale sub brandul Kodak companiei JK Imaging, zvonurile au aparut imediat in ceea ce priveste viitorul aparatelor foto ale celebrei companii. Conform declaratiilor managerului general al diviziei foto si film din cadrul Kodak, Dennis Olbrich, compania JK Imaging va lansa in curand o serie de aparate foto ce vor purta brandul Kodak, printre care si un sistem Mirrorless.

Anuntul companiei JK Imaging cu privire la dezvoltarea unei noi serii de aparate foto Kodak a fost ilustrat de aceasta imagine:
Bannerul care ilustreaza anuntul companiei JK Imaging cu privire la dezvoltarea unei noi serii de aparate foto Kodak

Asta inseamna ca aparatele foto lansate de Kodak anul trecut in luna Ianuarie nu au fost ultimele din istoria companiei. Chiar daca produse de alt brand sub licenta Kodak, aparatele ar putea readuce Kodak in atentia noastra, mai ales daca lansarea unui aparat foto de sistem va fi un succes. Anul acesta, la CES 2013, compania Polaroid a incercat o strategie similara, anuntand primul aparat foto mirrorless cu sistem de operare Android, Polaroid SC1630, un model care s-a dovedit a fi o dezamagire.

Compania Kodak a inceput anul 2013 cu un ton pozitiv si a anuntat ca a reusit sa vanda brevete in valoare de 527 de milioane de dolari catre nume mari din industria mobila: Apple, Facebook, RIM (Blackberry) sau Samsung. Desi vandute la un sfert din pretul estimat initial, compania sper sa poata reveni pe profit anul acesta, dupa restructurarile din ultimii ani, care au ca scop evitarea falimentului.

Via PR.