Va este dor de mirosul ierbii proaspat cosita? Ce ziceti de o tura fotografica in Maramures, la vremea primei coase?  Va invitam in Tara Lapusului la mijloc de iunie, in cautarea peisajului natural si rural , a traditiei si artei populare maramuresene. Vom poposi in sate pentru a vizita manastiri vechi sau pentru a intalni oameni obisnuiti, vom fotografia la apus sau rasarit din locuri minunate, vom trai doua zile in cea mai frumoasa si ospitaliera zona a Romaniei. Vom incerca sa prindem atmosfera locului si chipurile oamenilor, ne vom racorda la ritmul lent al vietii de la tara. Este un phototour de suflet pentru fotografii de suflet.

Traditii in Tara Lapusului - Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului – Foto: Mihai Grigorescu

Data desfasurare: 13-16.06.2013
Lectori: Mihai Moiceanu si Mihai Grigorescu

Loc de desfasurare: Tara Lapusului, Maramures
Locuri disponibile: 2
Pret: 960 lei (include 3 nopti de cazare cu pensiune completa si indrumare fotografica).

Traditii in Tara Lapusului - Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului – Foto: Mihai Grigorescu

Am pregatit pentru iubitorii de fotografie un phototour cu multe oportunitati fotografice. Iata ce va propunem:

  • ziua 1 – sosire la pensiune, acomodare si discutii pe teme fotografice. Sedinta tehnica si prezentarea programului pentru zilele urmatoare.
  • ziua 2 – vizita la atelierul unui mester popular maramuresean. Dupa amiaza, tura foto in satele de sub muntii Tiblesului – fotografie de reportaj. Seara: prelucrare foto si analiza de portofoliu.
  • ziua 3 – sesiune foto la rasarit pe dealurile Prelucii urmata de vizita la manastirea Rohia. Dupa amiaza: vizita la o gospodarie maramureseana unde vom putea fotografia cum se face painea in cuptor traditional de lut, de la framantare pana la scoaterea din cuptor. Seara: prelucrare foto si analiza de portofoliu.
  • ziua 4 – sesiune foto la rasarit si slujba de duminica la biserica. Photo tour-ul se va incheia dupa masa de pranz.

„Maramuresul e un simbol, e o chintesenta, un semn, un recapitulator sub care se ascunde – poate mai intens si mai insidios decat sub altele -sufletul românesc în forma lui cea mai loiala, ademenitoare si mai elevata-” spune Nicolae Steinhardt.

Va invitam sa-l cunoasteti la pas si sa-l fotografiem cu dragoste si respect!

Mai multe detalii despre phototour si despre inscriere gasiti aici:

Lasă un răspuns