Olympus PEN E-P5
Olympus PEN E-P5

Au aparut primele imagini cu noul varf de gama din categoria PEN a prodcuatorului nipon. Olympus E-P5 ar trebui sa fie lansata undeva in prima jumatate a lunii Mai (probabil pe 10 sau pe 11 Mai) si va avea senzor de 16 megapixeli (probabil acelasi de la Olympus OM-D E-M5), un sistem de focus nou, mai rapid, Wi-Fi si ecran LCD rabatabil. Din pacate pentru fanii brandului, Olympus E-P5 nu va avea un vizor electronic incorporat, ceea ce o va plasa automat mai jos in gama decat Olympus OM-D si probabil va avea un pret mai mic decat acesta (va fi totusi noul varf de gama al categoriei PEN). Ramane de vazut la cand si la ce pret va ajunge in Romania.

Primele imagini cu noua Olympus PEN E-P5 au aparut pe siteul Engadget acum cateva ore. Le puteti admira mai jos. Va fi un aparat cu un design nou (pentru seria PEN) , care promite multe, mai ales in ceea ce priveste senzorul de imagine si sistemul de focalizare. Din pacate lipsa vizorului ma face sa ma gandesc in continuare la Olympus OM-D ca prima alegere in categoria mirrorless, desi abia astept sa vad care sunt performantele reale ale camerei intr-un test.

Din imaginile de mai jos putem vedea cum Olympus PEN E-P5 va avea blitz integrat dar si patina pentru blitz extern sau accesorii (compatibila cu vizorul electronic vandut separat), iar in imaginea a doua, aparatul vazut din spate, se observa prezenta unui nou buton (switch) cu doua pozitii „1” / „2”. Sunt foarte curios ce functionalitate va avea, desi amplasarea lui in jurul butonului pentru pornirea inregistrarii video ar trebui sa ne ofere un indiciu despre functionalitatea lui, nu-i asa?

Olympus PEN E-P5
Olympus PEN E-P5
Olympus PEN E-P (spate)
Olympus PEN E-P (spate)
Olympus PEN E-P (dreapta) vs Olympus Om-D (stanga)
Olympus PEN E-P (dreapta) vs Olympus Om-D (stanga)

Lasă un răspuns