Va este dor de mirosul ierbii proaspat cosita? Ce ziceti de o tura fotografica in Maramures, la vremea primei coase?  Va invitam in Tara Lapusului la mijloc de iunie, in cautarea peisajului natural si rural , a traditiei si artei populare maramuresene. Vom poposi in sate pentru a vizita manastiri vechi sau pentru a intalni oameni obisnuiti, vom fotografia la apus sau rasarit din locuri minunate, vom trai doua zile in cea mai frumoasa si ospitaliera zona a Romaniei. Vom incerca sa prindem atmosfera locului si chipurile oamenilor, ne vom racorda la ritmul lent al vietii de la tara. Este un phototour de suflet pentru fotografii de suflet.

Traditii in Tara Lapusului - Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului – Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului - Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului – Foto: Mihai Grigorescu

 

Data desfasurare: 13-16.06.2013
Lectori: Mihai Moiceanu si Mihai Grigorescu
Loc de desfasurare: Tara Lapusului, Maramures
Locuri disponibile: 15
Pret: 960 lei (include 3 nopti de cazare cu pensiune completa si indrumare fotografica).

Am pregatit pentru iubitorii de fotografie un phototour cu multe oportunitati fotografice.
Iata ce va propunem:

  • ziua 1 – sosire la pensiune, acomodare si discutii pe teme fotografice. Sedinta tehnica si prezentarea programului pentru zilele urmatoare.
  • ziua 2 – vizita la atelierul unui mester popular maramuresean. Dupa amiaza, tura foto in satele de sub muntii Tiblesului – fotografie de reportaj. Seara: prelucrare foto si analiza de portofoliu.
  • ziua 3 – sesiune foto la rasarit pe dealurile Prelucii urmata de vizita la manastirea Rohia. Dupa amiaza: vizita la o gospodarie maramureseana unde vom putea fotografia cum se face painea in cuptor traditional de lut, de la framantare pana la scoaterea din cuptor. Seara: prelucrare foto si analiza de portofoliu.
  • ziua 4 – sesiune foto la rasarit si slujba de duminica la biserica. Photo tour-ul se va incheia dupa masa de pranz.

„Maramuresul e un simbol, e o chintesenta, un semn, un recapitulator sub care se ascunde – poate mai intens si mai insidios decat sub altele -sufletul românesc în forma lui cea mai loiala, ademenitoare si mai elevata-” spune Nicolae Steinhardt. Va invitam sa-l cunoasteti la pas si sa-l fotografiem cu dragoste si respect!

Traditii in Tara Lapusului - Foto: Mihai Grigorescu
Traditii in Tara Lapusului – Foto: Mihai Grigorescu

Mai multe detalii despre phototour si despre inscriere gasiti aici.

Workshop in Tara Secuilor
Workshop in Tara Secuilor

Phototour in Tara Secuilor

In inima tarii, la adapostul muntilor si al padurilor, se afla Tara secuilor, o zona istorica impartita in mod tradiţional in Scaune denumite in limba maghiara „szék”.  Granitele naturale care delimiteaza regiunea i-au izolat oarecum locuitori de tot ce se afla in afara tinutului. Poate si din acest motiv obiceiurile populare sunt bine pastrate si astazi in interiorul hotarelor, alaturi de portul popular si arhitectura vernaculara secuiasca. De cum intri in lumea secuilor descoperi frumusetea locurilor si elementele ei specifice. Elementul arhitectural caracteristic al zonei este poarta secuiasca. Acoperita cu ornamente sculptate în lemn si motive florale vopsite de obicei în culori puternice precum roșu, verde și albastru, poarta secuiasca pastreaza in ea sute de ani de istorie si traditie nealterata de trecerea timpului. Va invitam sa exploram impreuna Tara Secuilor intr-un phototour despre traditie, salbaticie, natura si peisaj si nu in ultimul rand despre oameni.

Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu
Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu
Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu
Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu

 

Data desfasurare: 11-14.07.2013
Lector: Mihai Moiceanu

• Loc de desfasurare: Harghita
• Locuri disponibile: 15
• Pret: 890 lei (include 3 nopti de cazare cu demipensiune, taxa intrare in parcul de animale salbatice si indrumare fotografica).
• Inscrieri pana la 01.06.2013

In mijlocul verii, cand temperatura urca aprig in termometre si dorul de duca se face simtit mai abitir ca in restul anului, te invitam sa petreci cateva zile in mijlocul naturii intr-un phototour menit sa-ti potoleasca setea de frumos si salbaticie. Vom merge in Tara secuilor pentru a-i cunoaste pe localnici, oameni primitori si plini de viata, la ei acasa. Vom dormi in casute moderne de lemn, la marginea padurii, de unde ne vom bucura de aerul proaspat si curat, specific zonelor de munte. De la rasaritul soarelui si pana in amurg vom cutreiera zona in cautarea celor mai frumoase peisaje, cascade si flori. Pana sa se ridice roua de pe firul ierbii ne vom aseza la panda asteptand ca animale salbatice sa se arate in fata camerei. Intr-una din zile ne vom lua ragaz sa vizitam gaterul de lemn si moara de apa din sat si sa stam de vorba cu localnicii. Dupa-amiaza o vom petrece la o sera de fluturi pentru a invata tehnici de fotografiere marco, sau in salina, unde vom aborda fotografierea cu blitzuri multiple. Dorinta de cunoastere si dragostea pentru natura iti vor fi pe deplin rasplatite intr-un phototour care iti va arata fata mai putin cunoscuta a Tarii secuilor.

Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu
Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu

Am pregatit pentru iubitorii de fotografie un phototour cu multe oportunitati fotografice.
Iata ce va propunem:

  • ziua 1 – sosire la pensiune, acomodare si discutii pe teme fotografice. Dupa cina va avea loc prezentarea programului pentru zilele urmatoare.
  • ziua 2 – dis de dimineata: fotografie wildlife-panda la animale salbatice. Dupa mic dejun deplasare pentru fotografie macro – fluturi. Dupa amiaza: fotografii in salina- utilizarea blitzurilor multiple pentru fotografie.
  • ziua 3 – dupa micul dejun vizita la atelierul unui fierar – fotografie de reportaj. Dupa amiaza: vizita la un gater de lemn si o moara de apa din sat. Seara: prelucrare foto si analiza de portofoliu.
  • ziua 4 – slujba de duminica la biserica. La final de phototour sesiune de analiza de portofoliu.

Inscrieri pana la 01.06.2013

Mai multe detalii despre acest phototour si despre inscriere gasiti aici.

Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu
Tara Secuilor. Foto: Mihai Moiceanu

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns