Canon Romania, partener principal al Fotogenica, cel mai important eveniment din Romania dedicat pasionaţilor de fotografie, ce se va desfasura la Bran la inceputul lunii Iunie, il va avea drept invitat pe Brutus Östling. Acesta este unul dintre cei mai importanţi fotografi, castigator al unor premii recunoscute internaţional si ambasador Canon din anul 2009.

Brutus Östling

Brutus Östling
Brutus Östling

Nascut in 1958 in Stockholm, Brutus Östling a infiintat, in 1981, o editura care a publicat peste 1.000 de titluri. in 2005, a decis sa-si schimbe complet cariera, optand pentru fotografie si specializandu-se pe cea de natura. Trei dintre albumele foto pe care le-a publicat au devenit bestseller-uri in Suedia, iar unele au fost traduse in limba engleza si nu numai. L-a publicat pe primul in 2005, “Mellan vingspetsarna”, cu fotografii cu pasari din zona arctica si din Antarctica, imaginile sale fiind premiate, un an mai tarziu, cu WWF Panda Prize pentru cea mai buna carte de natura din Suedia si a fost numit fotograful suedez al anului. A castigat acelasi premiu si in 2007, pentru alt album foto. La finele anului 2007, a fost numit “fotograful scandinav de natura 2007-2008”.

Brutus Östling va participa la Fotogenica in calitate de Ambasador Canon si le va oferi participantilor sfaturi si recomandari de utilizare a echipamentelor pentru a surprinde elemente din natura cat mai spectaculoase.

Fotogenica 2013

Fotogenica 2013 reprezinta un weekend intreg de -uri de fotografie extrem de diverse, de la fotografie subacvatica la fotografie astronomica, fotografie de peisaj sau beauty&glamour. Cursurile sunt sustinute de fotografi experimentati si dureaza intre 2 si 4 ore. Pentru cei care au participat si la una din editiile precedente ale evenimentului Fotogenica, exista o reducere de 20% din taxa de participare,iar cuplurile au o reducere de 50%, platind practic o singura taxa. Printre temele abordate in cadrul workshop-urilor se numara fotografia subacvatica, nocturna, de peisaj, astrofotografie, glamour & beauty, body shapes sau realizare videoclipuri si timelapse. Totodata, la ediţia din 2013, participa si Mugur Varzariu, Canon Explorer, fotojurnalist roman cu fotografii publicate inclusiv de CNN, ce va sustine, la randul sau, o prezentare.

Anul acesta, Canon este partenerul principal al evenimentului si va premia cele mai bune fotografii realizate la Fotogenica. Astfel, in urma deciziei juriului format din lectorii evenimentului, câstigatorii vor primi un DSLR Canon EOS 60Dpremiul I, o imprimanta foto Canon PIXMA PRO 9000 locul II, respectiv o imprimanta foto Selphy CP900 locul III.

Mai multe informaţii despre Fotogenica 2013 si forumularul de inscriere pot fi consultate accesand fotogenica.ro/inregistrare

Fotogenica 2013
Fotogenica 2013

 

Lasă un răspuns