Leica a lansat astazi noul rangefinder dedicat fotgorafilor profesionisti, modelul Leica M9-P. Noua versiune a celui mai mic rangefinder digital full-frame este dotat cu un senzor de 18 mega pixeli (24 x 36mm) si ofera aceeasi constructie robusta a body-ului ca si modelul anterior. Leica M9-P este o versiune mai compacta si mai discreta a bine-cunoscutului rangefinder digital.

Leica M9-P
Leica M9-P

Atat ecranul LCD cu diagonala de 3 inch cat si body-ul aparatului sunt proiectate special pentru utilizatorii profesionisti, din materiale rezistente la utilizare frecventa si in conditii dificile. Deoarece este deja o ‘traditie’ pentru Leica, aproape orice obiectiv lansat dupa 1954 poate fi utilizat atat pe M9 cat si pe noul model, M9-p.

Conform declaratiilor producatorului, specialistii de la Leica au optat sa nu mai utilizeze simbolul consacrat al marcii, punctul rosu, pe carcasa aparatului pentru a satisface cerintele utilizatorilor profesionisti care au cerut un rangefinder care sa nu atraga atentia. Tot in acest sens, denumirea Leica este prezenta doar in partea de sus a body-ului.

Noul Leica M9-P va fi disponibil la distribuitorii Leica incepand cu luna Iulie, la un pret estimativ de 7.999 USD.

Leica M9-P
Leica M9-P

Tot astazi a fost anuntat si un nou obiectiv grandangular, Leica Super-Elmar -M 21mm f/3.4 ASPH, care conform declaratiilor producatorului „defineste noi standarde in domeniul obiectivelor fixe pentru aparatele de tip rangefinder”.

Noul obiectiv a fost lansat dupa 30 de ani de la aparitia modelului Super-Angulon-M 21mm f/3.4 lens, lansat in 1963 si manufacturat pana in anul 1980.

Noul model are o constructie optica formata din 8 lentile in 7 grupuri si are o distanta minima de focalizare de 70cm. Pretul estimativ al noului obiectiv este de 3000$.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns