Compania americana Lensbaby a lansat astazi cel mai nou membru al familiei de obiective-bebelus. Pe numele sau de botez „Spark„, noul obiectiv este cel mai ieftin model din catalogul companiei si se adreseaza celor care doresc sa faca primii pasi in lumea Lensbaby fara a investii prea mult in celebrele obiective despre care v-am povestit pe larg aici (si in video-ul de aici).

Lensbaby Spark se gaseste si in Romania aici (in varianta Canon/Nikon)

Lensbaby Spark este, de fapt, o reeditare a lui Lensbaby Clasic, primul obiectiv proiectat de compania americana acum mai bine de 6 ani si se caracterizeaza prin faptul ca modificarea zonei de claritate se face doar prin apasarea obiectivului spre camera, fara a putea fixa zona de focus ca la Lensbaby Composer. Totusi, exista si o diferenta: Lensbaby Spark are o diafragma fixa, f/5.6 care nu poate fi modificata utilizand inelele magnetice de la celelalte obiective din gama, dar este compatibil cu sistemul Optic Swap care permite atasarea de lentile aditionale pentru efecte speciale.

Lensbaby Spark are o distanta focala de 50mm si va fi disponibil atat pentru montura Canon cat si Nikon. Pretul estimativ: 79 Euro.

Lensbaby Spark
Lensbaby Spark

Iata ce fotografii se pot face cu Lensbaby Spark (credits: Lensbaby.com)

Lensbaby Spark Sample 1
Lensbaby Spark Sample 1
Lensbaby Spark Sample 2
Lensbaby Spark Sample 2
Lensbaby Spark Sample 3
Lensbaby Spark Sample 3