Dupa ce au anuntat recent ca renunta la productia de aparate foto light-field (care, fie vorba intre noi, nu straluceau cu nimic…), americanii de la Lytro au lansat un produs nou, care implica automat o schimbare de directie in ceea ce priveste focusul companiei: vor sa revolutioneze modul in care sunt inregistrate productiile cinematografice. Pentru asta, Lytro a pregatit o camera video cu senzor de, atentie, 755 MPx, capabila sa inregistreze cadre cu o cadenta de 300fps, transformand automat fiecare cadru in randare 3D!

Mai mult decat atat, noua camera beneficiaza din plin de tehnologia light field si permite alegerea planului de focalizare inpostprocesare si mai mult decat atat, permite controlul creativ al diafragmei si al timpului de expunere DUPA ce au fost inregistrate deja secventele video. Impresionant? Vedeti filmul de prezentare de mai jos pentru mai multe detalii:

Practic, camera video dedicata cinematografiei lansata de Lytro acum permite directorilor de imagine un control creativ mai mare asupra secventelor video inregistrate, in postprocesare. Datorita tehnologiei Light Field, pentru fiecare pixel sunt inregistrate atat informatii despre culoare si luminozitate dar si directia din care bate lumina si pozitia in cadru. Asta permite transformarea fiecarui frame intr-o imagine randata 3D, care poate fi ajustata dupa bunul plac. Mai mult, fiecare zona din imagine putand fi editata separat, se elimina nevoia utilizarii unui green screen (utilizand informatii ce tin de adancimea si pozitia fiecarui plan in cadru, in loc de chroma key), iar inregistrarea la 300fps permite controlul creativ al timpului de expunere, pentru efecte de panning, etc.

Videoclipul de prezentare al noii camere Lytro este, cel putin, impresionant. E clar ca specialistii americani au un plan bine stabilit iar tehnologia merge in directia buna. Ramane de vazut in ce masura noua camera va fi intr-adevar adoptata de producatori si va fi utilizata in productii cinematografice la scara larga.

Mai multe detalii gasiti pe siteul Lytro Cinema.

Lytro Cinema
Lytro Cinema

Lasă un răspuns