Acoperisul Romaniei
Acoperisul Romaniei

Manfrotto sustine fotografia, atat la propriu cat si la figurat. Daca trepiedele producatorului italian sunt unele dintre cele mai bune in sustinerea aparatelor foto, reprezentatii acestuia sustin cele mai bune proiecte fotografice.

Un astfel de proiect este “Acoperisul Romaniei”, o initiativa a asociatiei PhotoRomania care doreste sa promoveze si sa protejeze Romania prin intermediul fotografiei. Cei patru fotografi care acum sunt implicati in proiect doresc sa ofere publicului posibilitatea de a vedea locuri incredibile din tara, prezentate prin prisma obiectivelor foto, a imaginatiei si a creativitatii fiecaruia dintre ei.

Pornind de la ideea ca tara noastra nu duce lipsa de peisaje si locuri incredibile, ci doar de proiecte care sa o promoveze la adevarata valoare, au ales imaginile si textul pentru a arata partea frumoasa a Romaniei. Intentia celor patru fotografi, Diana Somogyi, Dan Tautan, Adrian Petrisor si Sebastian Vaida, este de a fotografia 24 de masive montane, intr-un interval de timp de 2 ani, urmand ca in anii care urmeaza sa continue si cu celelalte masive, in etapele diferite.

Rezultatul celor 2 ani de munca se va putea vedea in imagini unice din crestele Carpatilor, surprinse in diverse ipostaze, in diverse anotimpuri, in conditiile meteo pe care le vor intalni la acele momente si din perspective diferite. In plus imaginile vor fi insotite de texte, pentru ca cititorii sa-si faca o idee despre ce au vazut si intalnit, si despre ceea ce ar intampina daca ar decide sa parcurga acelasi traseu.

Vorbind despre ce vor face efectiv in cadrul proiectului, cei patru fotografi fac lucrurile sa para foarte simple. ”Dorim sa prezentam, intr-o maniera cat mai placuta si usor de citit, Romania aflata la altitudine si vazuta prin obiectivul foto si, de ce nu, experientele traite acolo. Si, nu in ultimul rand, vom prezenta locatiile din proiect cu ajutorul imaginilor dinamice, a filmelor. Vom realiza filme scurte cu momente care ni se par interesante (de la rasarit, la apus, la roua care se depune dimineata pe iarba si dispare la primele raze de soare). Iar pentru cei pasionati de fotografie, vom realiza scurte prezentari si review-uri de echipament foto.”

Lansarea oficiala a proiectului va avea loc in luna octombrie, la cea de-a 8-a prezentare de fotografie din cadrul proiectiilor DOF (http://photoromania.info/proiecte/photo-dof). Atunci va avea loc o proiectie cu cateva din imaginile surprinse pana acum in acest proiect, iar cei interesati vor putea afla mai multe detalii. Evenimentul se va desfasura la Cluj-Napoca, in jurul datei de 14 octombrie, mai multe detalii gasindu-se pe www.cameraobscura.ro si www.photosharp.ro.

Cei patru fotografi nu sunt singuri in aceasta initiativa, lor alaturandu-se o serie de parteneri si sponsori: PhotosetupManfrotto Romania si Foto Gear

Parteneri media: https://www.clubulfoto.com/, http://www.foto-magazin.ro/, http://www.efoto.ro/, http://www.drumetiimontane.ro/, http://www.comunitatefoto.ro/

Mai multe detalii gasiti la Manfrotto Romania si PhotoRomania

 

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSigma SD1 – Editie limitata. Ati cumpara asa ceva?
Articolul urmatorFuji JX370
Fotograf profesionist și fondatorul site-ului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 15 ani, iar portofoliul meu îl găsești pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriană - se gasește aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns