Manfrotto anunta lansarea sistemului Sympla Rig, un set de accesorii pentru HDSLR si camere video, destinat videograferilor profesionisti.

In proiectarea sistemului Manfrotto Sympla accentul a fost pus pe compatibilitatea cu orice tip de camera, fie ea DSLR sau camera video conventionala si posibilitatea de a transmite rapid comenzile catre camera, astfel incat operatorii sa se poata adapta rapid la orice situatie de filmare. Totodata, modularitatea si configurarea sistemului asigura videograferii ca pot filma din orice unghi si in orice conditii de iluminare.

Manfrotto Sympla Rig
Manfrotto Sympla Rig

In ceea ce priveste rapiditatea montarii si reglarii aparatelor, echipa s-a concentrat pe realizarea sistemului de schimbare a camerei si a obiectivelor precum  si a reglarilor cat mai simple ale rig-ului, reducand la un  nivel minim comenzile, manetele si sistemele de blocare.

In ceea ce priveste viteza de reactie, telecomenzile electronice pentru HDSLR aduc comenzile aparatului la indemana operatorului, acesta putand opera camera fara a ridica mana de pe manerele suportului.

Sistemul Manfrotto Sympla a fost premiat in cadrul editiei de anul acesta a Red Dot Design Awards.

Detalii despre noul sistem video Rig gasiti aici.

Manfrotto Sympla Rig
Manfrotto Sympla Rig