Sony QX100
Sony QX100

Se pare ca Sony asculta criticile venite din partea comunitatii foto si actualizeaza (*) functiile modulului foto pentru smartphone Sony QX, acum in pragul Sarbatorilor. Sony QX10 si QX100 sunt doua module foto ce se pot atasa pe spatele unui smartphone si pot face fotografii utilizand ecranul acestuia pentru incadrare si declansare. Am testat modelul de varf, Sony QX100 la inceputul lunii Octombrie si am observat atunci lipsa catorva functii importante, atat in ceea ce priveste modulul dar si aplicatia Play Memories care se instaleaza pe smartphone. Ei bine, iata ca acum Sony a anuntat o actualizare de firmware pentru Sony QX10 si QX100 dar si introducerea in aplicatia PlayMemories a catorva functii importante. Iata care sunt acestea:

Actualizarea de firmware pentru Sony QX10 si QX100:

 • activeaza modul „Prioritate de timp” la QX100
 • activeaza functia de filmare la rezolutie Full HD la ambele modele
 • activeaza pragul maxim ISO 3200 la QX10 si 12.800 la QX100

Actualizarea aplicatiei PlayMemories aduce in plus:

 • posibilitatea de a vizualiza fotografiile inregistrate fara a mai le transfera in prealabil pe smartphone
 • imbunatatiri in ceea ce priveste viteza de transfer

Review-ul despre Sony QX100 il puteti citi aici.   In acest moment, Sony QX10 costa 860 de lei aici iar modelul mai performant, Sony QX100 este 1899 lei aici.

Cele doua module si-ar putea face loc foarte usor pe lista Ideilor de Cadouri de Craciun pentru fotografi, mai ales acum dupa actualizarea de firmware…

* noul firmware va fi disponibil pentru download incepand cu luna Ianuarie.

Sony QX100
Sony QX100

6 COMENTARII

 1. ce legatura are aparatul folosit? dupa parerea mea si cu telefonul poti face o fotografie reusita…mai nou ai compesarea expunerii pe telefoane…de ce sa nu poti seta si diafragma? sa ai si o optica buna…nu pot sa ma car cu 3 kile de DSLR mereu dupa mine si la indemana cand vreau sa fac o fotografie…si nici nu-mi permit pe langa DSLR un bridge bun (daca tot investesc, sa merite)…asa ca am un telefon care 'se pricepe' suficient de bine la fotografie si mi se pare foarte util 🙂

  • Mi-am luat si eu jucaria asta si este mult superioara unui telefon indiferent cat de bun ar fi el, este foarte util atunci cand nu vreau sa ma car cu 5D-ul. Pe lumina buna nu este nimic extraordinar ba chiar telefonul se descurca mai bine insa in lumina slaba sau aproape deloc aparatul se descurca foarte bine atat la poze cat si la filmari (este foarte adevarat ca nu poti seta aproape nimic pe el).

 2. Nici nu stiu despre ce discutam aici. Ce legatura are fotografia cu un obiectiv atasat unui… telefon?! Eu stiu ca trebuie sa aplaudam aceste "aselenizari" insa cred ca un pic de seriozitate nu ar strica nimanui. Nici macar celor care fabrica rahaturile astea…

 3. oricum am privi lucrurile, Sony QX este un aparat foto. De sine statator (poate fi utilizat si FARA a fi conectat la un smartphone). Asa ca….

 4. Inovatia trebuie apreciata, eu cel putin am apreciat-o, dar in niciun caz o balarie de asta nu merita 1900 lei. Sunt compacte cu senzor mai mare la acest pret, inca 2-300 lei peste si gasim Fuji X20 (ca X10 il luam in bugetul asta), Canon G15/G16, putin mai mult G1X, Nikon P7800 si alte cateva modele, fiind fix aparatul necesar pe langa o geanta de 10-12 kg cu trusa foto pe DSLR.
  Nu se justifica investitia in asa ceva, chiar si ala ieftin de 900 lei.

  Are legatura cu fotografia, ceea ce nu inteleg multi, fotografie nu inseamna numai ce scoate Nikon D4 sau Canon 1D X, se pot face fotografii bune si foarte bune si cu un telefon mobil, conteaza viziunea fotografului si modul in care se foloseste de lumina (naturala sau artificiala). Evident, pentru calitate superioara, telefoanele mobile ies din joc, dar pentru majoritatea un telefon mai "rasarit" ar fi suficient.

  Uitati-va putin aici: http://www.youtube.com/watch?v=TOoGjtSy7xY

Comments are closed.