Chiar daca se apropie sfarsitul anului, iata ca mai avem parte de lansari interesante. Compania Fujifilm a prezentat ieri noul obiectiv Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS, obiectivul cu unghiul de cuprindere cel mai mare din toata gama X, alaturi de un nou grip pentru Fujifilm X-Pro1 si X-E1/E2 si o actualizare de firmware pentru trei dintre modelele sale.

Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS

Cu un unghi de cuprindere echivalent 15-36mm pe full frame, diafragma constanta f/4 si o formula optica noua cu 14 elemente / 10 grupe, care include nu mai putin de patru lentile asferice si trei elemente LD („Low Dispersion”), noul obiectiv va fi disponibil comercial incepand cu luna Martie a anului viitor, la un pret aproximativ de 1000 Euro. Are sapte lamele de diafragma si o distanta minima de focus de 24cm, plus un strat de coating HT-EBC.

Fujifilm 10-24mm f4
Fujifilm 10-24mm f4

Un nou grip pentru Fujifilm X-Pro1 si X-E1/E2

Tot ieri compania nipona a anuntat si lansarea unui nou grip pentru trei dintre aparatele foto mirrorless ale sale. Este vorba despre un grip reproiectat, care permite accesul la acumulator si card fara a fi demontat de pe body asa cum se intampla cu actualul grip pentru Fujifilm X-E1, X-E2 si X-Pro1.

Fuji X-Pro1
Fuji X-Pro1

Actualizare de firmware pentru X-Pro1

A treia dar nu mai putin importanta este vestea lansarii noului update de firmware pentru X-Pro1 si X-E1. Acum o parte din functiile introduse odata cu noul X-E2 isi fac aparitia si pe modelele mai vechi, poate cea mai importanta fiind posibilitatea de a seta pragurile extreme ale valorii ISO, in modul Auto, la X-Pro1 si X-E1. Updateul include si alte modificari si actualizari minore si poate fi descarcat de aici: : X-PRO1 ver. 3.10 / X-E1 ver.2.10 ,  X-E2 ver.1.10 , X100S ver.1.10

2 COMENTARII

  1. Noul grip e mai practic, dar cred ca vine la un pret greu de digerat pt multi. Firmware update este mai mult decat apreciat. 🙂 Iar noul obiectiv ultrawide este o vedeta. Pretul sau e exclusivist.

  2. Interesant, inca o data, Fuji este singurul producator care asculta plangerile, opiniile si sugestiile clientilor sai. Respect!

    Probabil in 2-3 ani ne vom muta multi pe Fuji X, cand vor avea o gama mai complexa de blitz-uri, obiective si body-uri, incat sa avem mai multe alternative, in toate bugetele si genurile de fotografie (mai putin sport si wildlife, ma indoiesc ca pe mirrorless se face ceva in urmatorii 2-3 ani, privind acest aspect).

    Vreau sa apara un X-Pro2 si sa se stabilizeze pretul (deci… la peste 1 an de la introducerea in magazine), iar ca obiective… 10-24mm + 23mm 1.4 + viitorul 56mm 1.2 + un macro, chiar si 60mm 2.4 cu raport macro 1:2, daca nu scot altul cu 1:1 si ceva mai lung la focala, alaturi de 1-2 blitz-uri bune, pe care inca nu le-au scos (cu cap mobil pe 2 axe, cel pe care-l au acum e jucarie), ar fi tot ceea ce-mi trebuie mie, pe Fuji X.

    Mai am in cap si Sony NEX, dar baietii de la Fuji ma uimesc pe zi ce trece, chiar asculta de clienti, incearca sa rezolve toate problemele, in cel mai scurt timp. Inafara unui sistem AF mai pacatos, cred ca bat multe mirrorless-uri de pe piata (ca sa nu zic toate APS-C-urile), inclusiv DSLR-urile APS-C.

Comments are closed.