Nikon S800c vs HTC EVO-3D
Nikon S800c vs HTC EVO-3D

Nu este un zvon ci aproape o certitudine. Intr-un interviu acordat recent publicatiei Bloomberg, presedintele Nikon Makoto Kimura a declarat ca desi compania pe care o conduce si-a concentrat eforturile de pana acum catre produse destinate inregistrarii imaginilor, ascensiunea recenta a pietei smartphone si numarul din ce in ce mai mare de utilizatori care renunta la compacte in favoarea unui astfel de gadget i-ar putea determina sa lanseze un nou tip de produs, destinat maselor, care ar trebui sa revolutioneze conceptul de ‘camera compacta’. In acelasi interviu, Makoto Kimura a confirmat faptul ca vanzarile de aparate foto compacte au scazut in trimestrul doi cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile de dispozitive smartphone au continuat sa creasca.

Produsul secret…

Mai exact, Makoto Kimura, presedintele Nikon a declarat: “We want to create a product that will change the concept of cameras. It could be a non-camera consumer product”. Asadar, nu este o certitudine, dar nici nu este exclusa varianta unui smartphone. Aceasta declaratie nu ar trebui sa reprezinte chiar o surpriza. Sa nu uitam ca in urma cu aproape un an compania Nipona a lansat primul compact cu Android – Nikon S800C (review), urmat la scurt timp de anuntul Samsung despre Galaxy Camera. Pana la urma, diferenta dintre un aparat foto cu Android si un smartphone care ruleaza acelasi sistem de operare nu este chiar atat de mare precum am putea crede la prima vedere. Asadar, nu ar fi de mirare ca urmasul lui S800C sa fie un smartphone si sa intre in competitie directa cu recent lansatul Samsung Galaxy S4 Zoom. Nikon S800C a fost lansat in August anul trecut, asadar peste mai putin de o luna ar trebui sa urmeze un update…

Pana atunci insa, avem doar declaratiile presedintelui Nikon, care confirma astfel tendinta generala spre care se indreapta piata de aparate compacte dar si necesitatea unei strategii noi din partea producatorilor de aparate foto. Decoamdata conceptul din spatele urmatorului produs Nikon ramane invaluit in mister. Dar, este posibil ca urmatorul smartphone pe care il veti achizitiona sa fie un … Nikon!

Citeste si: Nikon S800C in test la Clubul Foto.

Nikon S800C
Nikon S800C

Lasă un răspuns