Nikon D4
Actualul Nikon D4

Nikon a prezentat in aceasta dimineata cateva informatii oficiale despre viitorul varf de gama DSLR, Nikon D4s. Prototipul noului aparat va fi afisat in cadrul standului Nikon de la CES 2014, urmand ca alte informatii, specificatiile tehnice si data lansarii oficiale sa fie facute publice ulterior.

Conform comunicatului de presa, noul Nikon D4s va fi imbunatatit in punctele cheie: va include un nou procesor de imagine si un sistem AF actualizat, special conceput pentru fotografii de sport si wildlife. Nu am aflat insa daca va include si un senzor CMOS nou sau va pastra actualul captor de 16 megapixeli de la D4.

UPDATE: Engadget a publicat primele imagini cu prototipul Nikon D4s aflat la standul companiei de la CES 2014. Mai multe imagini aici.

Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s
Nikon D4s

 

Deocamdata comunicatul de presa nu ne ofera mai multe informatii concrete dar vom actualiza acest articol pe masura ce vom afla mai multe detalii despre viitorul varf de gama de la Nikon. Cer este ca Nikon D4s este confirmat si va fi lansat in urmatoarea perioada. Asta explica si disponibilitatea redusa a actualului D4 in unele magazine… Nikon D4 a fost lansat in urma cu doi ani, in luna Ianuarie 2012.

Se apropie olimpiada de iarna de la Sochi si cu siguranta noul Nikon D4s va fi utilizat acolo de catre un numar de fotografi. Probabil Nikon va prezenta oficial toate informatiile despe aparat inainte de inceperea olimpiadei, in luna Februarie.

Incercam sa facem rost de mai multe informatii despre noul D4s in curand. Si de imagini…

Nikon D4
Actualul Nikon D4

10 COMENTARII

  • Cei de la Dpreview sunt de alta parere… Vezi imaginile din comunicatele de presa referitoare la obiectivul nou Nikon sau Sigma…
   P.S. imaginea la care faci tu referire nu a aparut mai intai pe Blogspot. Este o imagine de presa Nikon.

 1. Mircea Bidian Eu sunt de acord cu ceea ce ai scris. Sunt fotograf si nu-mi convine ca cineva sa-mi foloseasca imaginile in scopul propriei sale promovari, indiferent de natura ei. Am invatat sa traiesc cu asta, din pacate. Pana la urma etica e o chestiune relativa.

 2. Ce va stresati toti de megapixeli?! Draceee… nici acum n-ati realizat ca FX-ul cu peste 20 de megapixeli, e limitat? Ca densitate a pixelilor per-suprafata?! Ca sa nu mai zic ca nu sunt multe obiective care acopera 20 de megapixeli, sau mai mult, si cine ia D4 nu-l ia sa traga in studiouri respectate, acolo unde Hasselblad e de neinvins. D4 merge in sport, wildlife, diverse evenimente si fotojurnalism (desi aici, exista solutii bune, mult mai ieftine).
  Multi nici nu citesc articolul, si comenteaza pe-aci :).
  Ma indoiesc ca vor fi diferente notabile intre D4 si D4S, incat sa merite upgrade-ul. De obicei se face upgrade din 2 in 2 generatii, ca sa-ti justifici investitia. Vorbim de varf, de clasa profesionala, nu un body de 1000 euro.

 3. Consider ca megapixelii conteaza cand faci imprimari mari, eventual si cu densitate de pixeli mare, mai mult FX-ul cu 24 megapixeli are densitate foarte apropiata ca DX-ul cu 12mp, deci singura problema care s-ar impune este claritatea obiectivelor spre marginea imaginii. Problema obiectivelor exista, dar apar tot mai multe obiective foarte bune din acest punct de vedere, plus ca la nevoie poti sa inchizi putin diafragma pentru a avea un castig de claritate. EDIT: Clar mi-as dori un D4 cu 36 Megapixeli dar dupa titualtura(s) cred ca va fii vorba de o crestere in sensibilitatea la lumina a sennzorului(ceea ce nu e rau).

Lasă un răspuns