O noua tendinta sau un experiment? Samsung a prezentat la CES 2014, un nou concept de aparat foto bridge: primul cu grip vertical. Samsung WB2200F iese foarte usor in evidenta deoarece imprumuta de la aparatele hi-end conceptul de grip vertical, care faciliteaza astfel fotografierea in format ‘portret’, dubland comenzile camerei (butonul declansator, in principal).

Samsung WB2200 F
Samsung WB2200 F

Samsung WB2200F este un aparat foto brdige construit in jurul unui obiectiv ce ofera o distanta focala echivalenta 20-1200mm (60x!) cu diafragma f/2.8-5.9 si a unui senzor BSI CMOS de 16 megapixeli, 1/2.3 inch. Lista specificatiilor tehnice este completata de conectivitatea Wi-Fi si NFC, care practic nu putea sa lipseasca de pe o camera Samsung si de un ecran LCD de 3 inch ce ofera o rezolutie de 460.000px. In plus, gripul suplimentar permite utilizarea unui acumulator ce ofera o autonomie mai mare. Atentie insa, gripul nu este detasabil.

Din pacate comunicatul de presa nu ofera mai multe detalii despre noul concept Samsung. Nu stim nici cat de mare va fi autonomia promisa de noul bridge, nici cat va costa sau cand va fi lansat pe piata.

Samsung WB2200 F back
Samsung WB2200 F back

Daca ma intrebati pe mine, Samsung WB2200 pare un concept de camera experimental, care este posibil sa nu il vedem in magazine niciodata. Specificatiile sunt contradictorii si, cu siguranta, nu sunt hi-end (vedeti ecranul LCD cu rezolutie scazuta, care indica un aparat low-level). Doar obiectivul indica un aparat peste medie, cu un zoom versatil (daca nu ma insel este probabil primul bridge cu zoom 60x).

Totusi, gripul vertical are o utilitate scazuta pe un astfel de aparat. Mareste inutil dimensiunile camerei (un aparat este, de multe ori, alegerea celor care vor sa calatoreasca, asadar dimensiunile sunt un factor important) si ajuta prea putin la stabilizare (probabil principalul motiv pentru care Samsung l-a proiectat asa). Altfel, nu pot decat sa ma gandesc la urmatorul scenariu: poate fi un aparat pe care Samsung l-a proiectat special pentru cei care isi aleg camera dupa ‘dimensiuni’ si dupa cat de similara este, la exterior, in comparatie cu un aparat foto profesional, fara a dispune de bugetul pentru acesta…

Samsung WB2200F bridge cu grip vertical
Samsung WB2200F bridge cu grip vertical

6 COMENTARII

  1. Exact ce trebuie fotografilor de NBC-uri din Romania :))) aparat cat mai ieftin, cat mai mare, si cat mai negru. Da-o dracu de calitate, fraierii nu stiu :))).
    Daca bagai maxim 10x zoom si un senzor de 1 inch, ca cel de la Sony, sa zicem, sau macar un 2/3" ca cel de pe Fuji X-S1 si X10/X20, mai ziceam. Gripul ala = marketing! Da bine aparatul mai mare, uita lumea de celelalte bridge-uri :))

  2. hmmm, ” interesant „, samsung?, dA, tv am, bluray am, etc., insa 100% ca aparat foto niciodata nu o sa am… :)), apropo, panasonic are deja bridge cu zoom de 60x, DMC-FZ72…

  3. Adevarat, macar de avea un obiectiv de dimensiuni mai mari, si o patina de blitz, incat sa se justifice gripul vertical.

Lasă un răspuns