Anuntat initial cu ocazia CES 2014, iata ca D4S este acum lansat oficial. Probabil cel mai asteptat aparat foto Nikon al inceputului de an, Noul D4S inlocuieste modelul lansat acum doi ani, Nikon D4 situat pana acum in varful gamei DSLR din portofoliul niponilor. Nikon D4S este mai degraba un model care ‘evolueaza’ si nu ‘revolutioneaza’ categoria aparatelor foto DSLR profesionale (de aici si abrevierea “S” din numele sau), dar aduce totusi imbunatatiri notabile. Nikon D4S se lauda cu un sistem Autofocus imbunatatit, cu rafala de 11 cadre pe secunda (cu AF activ) si cu capacitatea de a fotografia in intuneric aproape complet, cu valori ISO de pana la 409.600 (fiind primul aparat foto din lume capabil sa atinga o astfel de performanta).

va fi disponibil in magazine incepand cu luna Martie, la un pret aproximativ de 27.999 lei. Pretul actualizat aici.

Nikon D4s

Nikon D4s
Nikon D4s

Nikon D4s este noul varf de gama cu senzor in format FX (Full Frame) si, totodata, primul aparat foto din lume capabil sa surprinda imagini in intuneric aproape complet, cu ISO 409.600. In plus, Nikon D4S este un HD-DSLR, laudandu-se cu capacitatea de a inregistra filme in format Full HD 50p si 60p, inclusiv la valoarea ISO maxima, cu setari manuale (in modul M). In plus, pentru a veni in sprijinul celor care filmeaza in low-light, functia de reducere a zgomotului “3D” de la Nikon previne aparitia fluctuatiilor de zgomot cand se filmeaza la valori ISO mari.

Nikon D4s

Iata care sunt, pe scurt, noutatile si imbunatatirile aduse de Nikon D4s:

 • ISO maxim 409.600 (Hi-4, in modul extins). ISO nativ 100-25600.
 • Fotografiere in rafala cu pana la 11 cadre pe secunda, la rezolutie maxima
 • 60/50p, cu setari manuale (mod M si ISO), intrare microfon si streaming necompresat prin HDMI
 • Inregistrare imbunatatita a sunetului, inclusiv cu filtru de frecvente (wide sau vocal)
 • Viteza si putere de procesare imbunatatia cu aproximativ 30%
 • Un nou obturator si un nou sistem mecanic ce atenueaza vibratiile provocate de miscarea oglinzii. In plus, promite un ‘blackout’ mai scurt in timpul declansarii…
 • Un nou format: RAW Size S. Pe langa posibilitatea de a inregistra imagini JPEG sau RAW la rezolutie maxima (16 megapixeli), Nikon D4S poate salva fotografiile in format RAW S.
  Aceasta optiune permite salveaza imaginilor in format necompresat, pe 12 biti, dar la o dimensiune redusa cu aproximativ 50% (2464 x 1640px) fata de un fisier la rezolutia standard.
 • Rate de transfer mai rapide, in LAN, folosind noul conector Gigabit Ethernet (1000 Base-T LAN)
 • Selectarea zonei de lucru in Live View: pentru o mai usoara incadrare in modul Live View, atunci cand sunt utilizate obiective destinate aparatelor cu senzor Crop (sau, este nevoie de un plus de zoom), Nikon D4S permite selectarea zonei visibile in Live View, echivalent a unui crop 1,5x sau 2,7x.
 • Autonomie imbunatatita: Nikon D4S este capabil sa surprinda pana la 3.000 de cadre (CIPA) cu un singur acumulator. Nikon afirma ca autonomia poate atinge chiar si 5.960 de cadre, in conditii ideale.
Nikon D4S cu adaptor Wi-Fi WT-5
Nikon D4S cu adaptor Wi-Fi WT-5

Pe langa aceste imbunatatiri, Nikon D4S pastreaza body-ul etanseizat, rezistent, construit din aliaj de magneziu, body cu care utilizatorii gamei Pro de la Nikon s-au obisnuit deja. Sunt prezente inclusiv celebrele butoane iluminate.

Poate cea mai importanta imbunatatire adusa de Nikon D4S o reprezenta performantele imbunatatite in low-light (inclusiv aparitia valorii ISO 409.600). Daca Nikon D4 lansat in urma cu doi ani era capabil sa inregistreze la maxim ISO 204.800, iata ca urmasul sau, D4S dubleaza valoarea sensibilitatii ISO, actualizand totodata si calitatea imaginilor realizate la valori ISO inferioare celei maxime. Este, probabil, destul de clar in ce directie se indreapta lucrurile in categoria PRO, mai ales in ceea ce priveste senzorii de imagine. In acest sens, putem deja aprecia ca urmatoarea generatie, care va apre probabil peste 2 ani, ne va apropia de valoarea ISO 1 milion…

Nikon D4s va fi disponibil in magazine incepand cu luna Martie, la un pret aproximativ de 27.999 lei. Pretul actualizat aici.

Nikon D4S, specificatii tehnice pe scurt:

 • Senzor CMOS FX
 • Rezolutie 16,2 megapixeli
 • Fotografiere in rafala cu pana la 11 cadre pe secunda (cu AF si AE active)
 • ISO 50-409.600
 • Focalizare cu 51 de puncte  Multi-CAM3500FX (cu grup de 9 puncte AF definit de utilizator, pentru tracking)
 • Filmare Full HD 50p/60p, inclusiv cu setari manuale complete
 • Flux video necompresat prin HDMI
 • Sincronizare cu blitzurile: 1/250 s.
 • Autonomie extinsa, pana la 5.960 de cadre
 • Functie Crop 1,5 si 2,7x
 • Format JPEG, RAW, RAW S si TIFF
 • Stocare pe carduri CF si XQD
 • Ecran LCD 3,2 inch fix

Mai multe imagini cu Nikon D4S

Nikon D4s cu 50mm f/1.4
Nikon D4s cu 50mm f/1.4
Nikon D4s in test
Nikon D4s in test
Nikon D4S lateral
Nikon D4S lateral
Nikon D4S noul varf de gama FX
Nikon D4S noul varf de gama FX
Nikon D4S spate
Nikon D4S spate
Nikon D4s sus
Nikon D4s sus

3 COMENTARII

 1. Mama lui de marketing! :)) … daca i-au pus un firmware pentru ISO si probabil… pentru a se misca mai repede, a consuma mai putine resurse, merita 3000 lei in plus? Trebuiau sa scoata ceva nou pentru fanaticii nikonisti (aia cu bani). La nivelul asta ma indoiesc ca e vreo diferenta vizibila intre imaginile cu D4 si cele cu D4S. La randul sau, Nikon D4, a fost un D3S "tunat". Producatorii nu mai scot nimic nou, care sa revolutioneze piata foto. Probabil Canon EOS 1D X a fost un model gandit bine in ultimii ani (ca restul…).

 2. […] Nikon D4S a fost lansat oficial pe 25 februarie. Aparatul se lauda cu un sistem Autofocus imbunatatit, cu rafala de 11 cadre pe secunda (cu AF activ) si cu capacitatea de a fotografia in intuneric aproape complet, cu valori ISO de pana la 409.600 (fiind primul aparat foto din lume capabil sa atinga o astfel de performanta). Lista cu toate noutatile aduse de Nikon D4s este aici. […]

Leave a Reply