a anuntat ca a identificat sursa petelor de praf/ulei de care s-au plans o parte din utilizatorii modelului . Acumularea excesiva a prafului sau aparitia micilor pete de ulei pe senzorul CMOS se datoreaza sistemului mecanic intern al aparatului (in principal al obturatorului) si nu poate fi remediata de catre utilizatori. Asadar, compania a anuntat ca va demara un program gratuit, pentru inlocuirea sistemului mecanic al tuturor DSLR-urilor Nikon D600 afectate de aceasta problema. Utilizatorii vor trebui sa se programeze pentru operatiunea de service, pasii ce trebuie urmati fiind prezentati aici.

ACTUALIZARE, 27 Feb 2014:

Am primit raspunsul de la Nikon . Pozitia lor oficiala despre acest subiect este aceasta.

Dacă aţi curăţat senzorul de imagine al aparatului foto utilizând funcţia Curăţare senzor imagine încorporată în aparatul foto sau manual, utilizând o suflantă, conform instrucţiunilor din secţiunea „Filtrul low-pass” din manualul utilizatorului aparatului foto, dar aveţi în continuare probleme legate de apariţia în imagini a petelor întunecate, granulate, consultaţi cel mai apropiat centru de service Nikon. Centrul de service Nikon va efectua operaţiile de service necesare aparatului foto, inclusiv inspectarea, curăţarea şi înlocuirea obturatorului şi a componentelor corelate. Nu vi se vor percepe taxe pentru acest serviciu.

Nikon D600
Nikon D600

 

6 COMENTARII

  1. Eu am ceva similar pe D800 – la scurt timp dupa ce l-am cumparat a aparut o pata marisoara si care nu se misca la pompa…

  2. Dupa cum precizeaza in comunicare au identificat doar pentru SUA si numai dupa ce casa de avocati le-a pus sula in coaste. Probabil in Romania vor organiza o tombola.

    • Corect, domnule Emil. Se pare ca nesimtirea celor de la Nikon a ajuns la cote maricele. In SUA a fost demarata o procedura de investigare a numeroaselor defecte aparute la D600 care se prelungesc si dupa garantie (la aceasta faza Nikon a avut nesimtirea sa ceara bani pentru a curata senzorii). Tinand cont ca Nikon se indreapta spre o situatie foarte dificila in SUA, a ajuns brusc la concluzia ca a descoperit sursa petelor si a anuntat (pentru SUA) ca le remediaza gratis, inclusiv dupa garantie. La noi procuratura se cam ocupa de alte…prioritati

      • Inca nu e valabil, Nikon service trimite camerele tot cum au sosit sau mai rau. In SUA se trimite seria si primesti o programare. Urmeaza dupa 2020 daca Nikon va mai fi.

Leave a Reply