Cu ocazia CES 2016, Nikon a prezentat astazi dimineata doua noi variante ale obiectivului de kit 18-55mm f/3.5-5.6G DX (VR). Avand abrevierea AF-P in denumire, cele doua obiective integreaza acum un motor de focalizare nou, mai silentios si cu actiune cursiva lina, fiind potrivite pentru cei care vor sa inregistreze secvente video cu DSLR-ul lor, beneficiand din plin de avantajele sistemului autofocus activ, permanent.

Nikon 18-55mm VR AF-P DX
Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-P DX

Cele doua obiective care includ motorul de focalizare AF-P se deosebesc doar prin prezenta sistemului de compensare a vibratiilor Nikon VR, in interiorul modelului AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR, cel de-al doilea obiectiv fiind identic din punct de vedere al focalei si al luminozitatii, dar fara a include sistemul de stabilizare optica a imaginii. Sistemul de stabilizare integrat in noul obiectiv 18-55mm VR AF-P ofera un avantaj de pana la patru trepte de expunere la fotografierea din mana, fara trepied, conform standardului CIPA.

Ambele obiective fac parte din gama compacta, adica au buton lateral (pe inelul de zoom – foto sus) care permite restrangerea lor (a blocului optic frontal) cand nu le utilizati, micsorand astfel dimensiunile kitului DSLR.

Utilizarea motoarelor stepping-mottor in obiectivele Nikon nu este noua, compania avand deja un obiectiv dotat cu un astfel de motor in gama Nikon 1, dar incepand de acum vor beneficia de aceasta caracterisitca si utilizatorii DSLR-urilor companiei. Similar, Canon are deja in portofoliu obiectivele 18-55mm si 55-200mm cu motor de focalizare STM, similar celui AF-P integrat acum de Nikon in obiectivul lor de kit.

Ambele obiective vor fi compatibile exclusiv cu aparatele foto DSLR cu senzor in format DX (APS-C) Nikon si, cel mai probabil, vor fi incluse in kiturile DSLR viitoare impreuna cu modelele Nikon D3300, Nikon D5500 si altele. Deocamdata compania nu a furnizat nici un fel de informatii despre pretul sau disponibilitatea celor doua obiective prezentate astazi.

 

Lasă un răspuns