Compania Phase One a lansat backul digital cu senzor de format mediu si rezolutie de 100Mpx. Compatibil cu sistemul modular Phase One XF, noul back digital integreaza un senzor CMOS realizat in colaborare cu Sony, capabil sa inregistreze imagini la o rezolutie maxima de 100Mpx, pe 16 biti, cu sensibilitati ISO din intervalul 50-12.800, cu gama dinamica de 15EV.

Phase One XF - aparatul foto cu back digital de 100Mpx
Phase One XF – aparatul foto cu back digital de 100Mpx

Noul back digital Phase One XF este primul care atinge „bariera” de 100Mpx pe un aparat foto de format mediu si vine nu doar cu o rezolutie impresionanta dar si alte caracteristici dehnice hi-end: sensibilitate ISO mare, pana la 12.800, o gama dinamica extinsa, de pana la 15 trepte de expunere si fisiere RAW pe 16 biti, care impreuna cu optica de calitate de la Schneider, fac din noul Phase One XF un sistem redutabil.

In plus, o serie de tehnologii inovatoare au fost integrate in noul back digital, pentru a asigura imagini clare, la calitate maxima, de fiecare data: fotograful poate alege intre obturatorul mecanic si cel electronic, iar sistemul de dtectare a vibratiilor poate intarzia declansarea pana in momentul in care camera este 100% stabilizata. Toate acestea pentru a asigura imagini clare, nemiscate, de fiecare data, in ciuda senzorului despre care am putea spune ca este foarte sensibil la vibratii, din cauza rezolutiei inalte.

O serie de imagini sample in format TIFF, inregistrate cu noua camera pot fi vizualizate aici.

Totusi, calitatea are si un pret pe masura. Backul digital cu senzor de 100mpx de la Phase One este disponibil deja pentru a fi comandat, la pretul de 49,000 USD.

Fotograful Alexia Sinclair, desre noul back digital Phase One XF 100MP:

 

Lasă un răspuns