Noua generatie Apple MackBook Pro
Noua generatie Apple MackBook Pro

UPDATE: Noile MacBook Pro au ajuns si in Romania. Detalii si pret aici.

Apple a prezentat astazi in cadrul conferintei WWDC din San Francisco noua generatie de laptopuri Macbook Pro, cu ecran Retina ce ofera o rezolutie de peste cinci milioane de pixeli, adica mai exact 2880x1800px pe modelul cu ecran de 15 inch!! Mai mult decat atat, noile ecrane au cu pana la 29% mai mult contrast si un nivel al reflexiilor redus cu 75% fata de generatia anterioara. O performanta tehnica impresionanta care va fi cu siguranta pe placul fotografilor. Rezolutia ecranului este de 225 pixeli/inch, o valoare despre care Apple sustine ca ochiul uman nu poate distinge pixelii individuali.

In rest, au performante mai bune, specificatii tehnice imbunatatite si … USB 3.0 ! 🙂 Asta ca sa nu mai vorbim de stocarea pe SSD (pana la 768GB pentru modelul cel mai performant), o noua generatie de procesoare i7 si i5 cu arhitectura Ivy Bridge, placi video NVIDIA GT 650M (cu pana la 1GB vRAM dedicat), trackpad multi-touch, o camera FaceTime imbunatatita, doi conectori Thunderbolt si trei USB 3.0.

Apple sustine ca noile modele pot rula simultan mai multe streamuri video necompresate, la rezolutie Full HD.

Detalii pe pagina oficiala Apple.

Eu unul abia astept sa le vad in Romania. Din cate am inteles, modelele cu ecran conventional (non-Retina) vor fi la acelasi pret ca si Macbook-urile din generatia actuala. Am inteles ca cele cu ecran Retina Display vor avea un pret cu cateva sute de euro mai mare.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns