Da, ati citit bine! Compania NOKIA (cei care pana nu de mult faceau telefoane) au anuntat lansarea unei camere video stereoscopice destinata utilizatorilor profesionisti. Camera Nokia Ozo este capabila sa inregistreze nu doar secvente video 3D dar si imagini pentru dispozitivele care redau relitatea virutala, putand inregistra simultan cu cele 8 camere integrate, pentru un unghi de cuprindere de 360 de grade.

Cu un corp sferic, camera Nokia Ozo integreaza 8 dispozitive de inregistrare sincronizate si tot atatea microfoane, pentru a surprinde secvente video 3D stereoscopice cat mai naturale.

Ar putea fi un pas important in directia buna pentru a dezvolta dispozitivele Virtual Reality.  Deocamdata nu stim foarte multe detalii despre acest proiect, lista de specificatii tehnice este foarte sumara iar data estimativa cand noua camera va putea fi comandata este fixata undeva prin luna Aprilie 2016. Nici pretul nu este cunoscut. O unitate Nokia Ozo este estimata la aproximativ 7000-10000 USD, conform celor de la FStoppers, ceea ce ar putea fi un pret corect pentru un dispozitiv de un asemenea calibru, destinat utilizarii profesionale.

Cert este ca noul proiect Nokia este de urmarit. Nu doar pentru fanii realitati virtuale cat si pentru noi ceilalti, care stiam ca pana nu demult, Nokia fabrica cu precadere … telefoane mobile!

Nokia OZO
Nokia OZO

Lasă un răspuns