Pe langa noul Nikon D5 si mult asteptatul (vreo 7 ani!) Nikon D500, niponii au anuntat ieri si un produs care a cam fost trecut cu vederea: primul action-cam Nikon. Si, dupa cum era de asteptat, primul action cam Nikon nu e „just another GoPro clone”… Este un action cam care se lauda ca filmeaza video 4K si face asta cu un unghi de cuprindere de 360º, fiind in acelasi timp rezistent la apa, praf si intemperii. Acesta este Nikon KeyMission 360.

UPDATE: Am aflat si pretul estimat pentru noul Nikon KeyMission 360: 499 Euro. Disponibil in magazine incepand cu luna Aprilie.

Nikon KeyMission 360

Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360

Trecand peste denumirea lui nu foarte inspirata (sau, cel putin, destul de atipica pentru un produs Nikon), noul KeyMission 360 promite destul de multe.

Are doi senzori de imagine si doua obiective puse „spate in spate”si inregistreaza simultan imagini cu ambele. Rezultatul? Un videoclip 360º, pentru a putea privi din orice unghi doriti atunci cand il vizualizati. Inregistreaza video 4K UHD, dar inca nu stim la ce framerate (30/60p). Nu are stabilizare optica a imaginii dar, conform comunicatului oficial al producatorului, o forma de stabilizare digitala va putea fi activata din meniu.

Deocamdata Nikon nu a oferit prea multe detalii tehnice despre noul lor action cam, dar stim ca va ajunge in magazine in primavara acestui an, la un pret ce urmeaza a fi anuntat. Un sample de pre-productie este prezentat la standul Nikon de la CES 2016 din SUA.

Iata cum arata un film 360 inregistrat cu noul action-cam Nikon:

Alte imagini cu Nikon KeyMission 360

Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360
Nikon KeyMission 360