Pentru ca vara se apropie cu pasi grabiti, incepem sa vorbim iarasi despre aparate foto subacvatice. Olympus a prezentat noul varf de gama in categoria compactelor subacvatice, noul TG-3, care inlocuieste astfel aparatul lansat primavara trecuta, Olympus TG-2.

Olympus TG-3 cu blitz circular atasat
Olympus TG-3 cu blitz circular atasat

Olympus Tough TG-3 este construit in jurul unui senzor CMOS de 16 Megapixeli (cu tehnologie BSI) si are un obiectiv echivalent 25-100mm f/2.0-4.9 (zoom 4x) cu stabilizare optica. In plus, ca orice aparat foto care se respecta, TG-3 are Wi-Fi si GPS, inclusiv cu functie „busola” si o harta interactiva cu obiective turistice si puncte de interes, pentru a salva in datele EXIF ale fotografiei atat coordonatele geografice dar si denumirea locului unde a fost realizata imaginea. E o functie interesanta care, desi la prima vedere nu prezinta prea mare interes, e utila pentru fotografii de calatorie. Anul trecut cand am testat subacvaticul Olympus TG-830 aparatul recunoscuse inclusiv denumirea plajei din Zakynthos unde fotografiam.

Din punct de vedere al ‘rezistentei’, noul Olympus TG-3 se lauda cu capacitatea de a inregistra fotografii pana la 15m sub nivelul marii, fara a utiliza o carcasa suplimentara de protectie, iar cei mai putini atenti il pot scapa din mana fara a-si face griji in privinta rezistentei: TG-3 va functiona perfect chiar si dupa o cazatura de la 2m. Si, pentru ca dupa vara vine anotimpul zapezii, cu sporturile lui specifice, TG-3 va fi alaturi de voi si pe partie, pentru ca poate functiona fara probleme chiar si la -10°C.

In plus, TG-3 vine cu un accesoriu unic: o lampa LED circulara, care se monteaza in jurul obiectivului, pentru a va ajuta sa filmati sau sa faceti fotografii sub apa fara a avea grija luminii.

Olympus TG-3 va ajunge in magazine la inceputul lunii Iunie, la un pret de aproximativ 350 de Euro. Just in time for summer fun! 😉

Daca vreti sa (re)vedeti fotografiile si filmele realizate sub apa in Zakynthos cu modelul mid-level TG-830, articolul de anul trecut este aici.

Olympus TG-3
Olympus TG-3
Olympus Tough TG-3
Olympus Tough TG-3

2 COMENTARII

    • la o prima vedere, TG-3 vine cu un senzor mai nou si mai performant, de 16 megapixeli (fata de 12,3 la TG-2) si are in plus lampa circulara pentru filmare (LED). Alte diferente majore eu nu observ…

Lasă un răspuns