Arata ca un mirrorless din seria PEN dar este, de fapt, un veritabil compact cu senzor BSI-CMOS de 16 megapixeli si zoom 24x. Acesta este noul Olympus Stylus SH-1, aparatul cu care compania nipona spera sa ii ‘cucereasca’ pe cei pasionati de calatorii si drumetii. Olympus SH-1 face parte din clasa compactelor mid-level si se lauda cu o performanta absoluta: este primul aparat din aceasta categorie care include sistemul de stabilizare pe 5 axe, la nivelul senzorului, preluat de la Olympus OM-D E-M5. Acesta va ajuta sa surprindeti nu doar fotografii clare chiar si la distanta focala cea mai mare (600mm echivalent) dar si filme Full HD, sistemul functionand atat pentru imagini statice cat si in timpul filmarii.

Olympus Stylus SH-1

Olympus Stylus SH-1
Olympus Stylus SH-1

Conform comunicatului oficial trimis de niponi, Olympus Stylus SH-1 este primul aparat din gama compacta ce include sistemul de stabilizare dezvoltat initial pentru varful de gama mirrorless Olympus OM-D E-M5. Eu am testat E-M5-ul in mai multe randuri (aici, aici si aici) si pot spune ca acel sistem de stabilizare este unic si nu l-am intalnit pe nici un alt aparat in afara de cele produse de Olympus. De aceea ma gandesc ca si Stylus SH-1 va avea un atuu important in fata altor compacte datorita integrarii acestui sistem de stabilizare revolutionar si performant. Mai ales la un aparat foto cu zoom mare cum este SH-1, un sistem de stabilizare eficient este vital pentru imagini clare, fara blur, la focale mari.

In plus, ca orice aparat modern care se respecta, Olympus SH-1 iese pe poarta fabricii cu „dotari extra”: Wi-Fi integrat, pentru a transfera rapid imaginile pe un smartphone cu Android sau iOS, setari manuale dar si filtre Art, aceleasi care se regasesc si pe mirrorless-urile producatorului (Dramatic Tone, Pinhole, Diorama, Sepia, Cross ProcessGraini Film etc).

Olympus Stylus SH-1 va ajunge in magazine in luna mai, la un pret aproximativ de 400 Euro si va fi disponibil in trei variante: negru, argintiu si o combinatie intre cele doua (cea mai reusit din punctul meu de vedere si pe care il vedeti in imaginile alaturate), argintiu cu negru.

Olympus Stylus SH-1
Olympus Stylus SH-1
Olympus SH-1
Olympus SH-1
Olympus Stylus SH-1
Olympus Stylus SH-1

Lasă un răspuns