Panasonic a anuntat lansarea unui update de firmware pentru varful de gama GH4 (review), care aduce trei functionalitati noi. Este vorba despre functiile 4K Photo si Post Focus – prezentate pentru prima data anul trecut, la modelele G7 si GX8 dar si functia External Flash Burst.

Cele trei functionalitati noi pentru GH4, pe larg:

  • 4K Photo: Panasonic GH4 filmeaza deja la rezolutie 4K, dar acum, dupa noul update de firmware, functia 4K Photo va fi disponibila si utilizatorilor acestui model. Prezentata pentru prima data anul trecut in luna Mai, odata cu lansarea lui Panasonic G7, functia 4K Photo permite inregistrarea unor secvente video scurte, la rezolutie 4K, fotograful putand salva cel mai reusit cadru din secventa, ca imagine statica. Este un mod util si ingenios de a surprinde mai ales momente ce se desfasoara rapid, asa cum am aratat in articolul despre G7.
  • Functia Post Focus (fotografiaza acum si stabileste planul de focus ulterior) combina tehnologia de focalizare automata de mare viteza – Panasonic DFD (Depth From Defocus) si tehnologia Panasonic 4K Photo (posibila datorita ultimei generatii de procesoare Venus Engine). Imaginile sunt inregistrate in rafala, cu 30cps, in timp ce planul de focus este ajustat automat, in maxim 49 de zone ale unui cadru, la diverse distante. Ulterior, din meniul aparatului, fotograful va putea alege cadrul care are planul de focus dorit.

  • Functia External Flash Burst permite declansarea blitzurilor externe in rafala, fiind compatibila cu modelele DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL500, DMW-FL360 si DMW-FL220.

Noul firmware va fi disponibil gratuit, pentru download, incepand cu sfarsitul lunii martie, pe siteul Panasonic.

Panasonic GH4
Panasonic GH4