Panasonic FT5
Panasonic FT5

O stire care nu a iesit in evidenta ieri, dar importanta pentru viitorul aparatelor foto compacte: Panasonic a lansat la CES 2013 cinci aparate foto compacte noi, printre care si modelele Lumix TZ40 si subacvaticul FT5 care utilizeaza o conexiune Wi-Fi dar si standardul NFC pentru a transfera fotografiile pe un dispozitiv compatibil.

vezi-promotia-acum

Acest sistem nu a mai fost integrat pana acum in nici un aparat foto dedicat, Panasonic fiind prima companie care a introdus standardul NFC (Near Field Communication) pentru a permite conectarea mai rapida si mai facila a aparatului la un smartphone sau o tableta cu Andorid.

Astfel, prin simpla apropiere a aparatului de un dispozitiv cu NFC activat, conexiunea wireless este setata automat iar transferul fotografiilor si al filmelor poate incepe. Utilizatorul nu mai trebuie sa parcurga pasi greoi pentru setarea conexiunii wireless dintre cele doua dispozitive, Wi-Fi beneficiand acum de o integrare mai fireasca si mai naturala intr-un aparat foto, asa cum ar trebui sa fie de fapt experienta utilizatorului cu un astfel de sistem. Este o initiativa laudabila a celor de la Panasonic care spera sa creasca in acest fel rata de adoptie a tehnologiei wireless in aparatele foto.

Mai multe noutati de la CES 2013 aici.

Panasonic FT5
Panasonic FT5

Lasă un răspuns