Leica M Mini
Leica M Mini

Pronosticul nostru de aici devine realitate: avem prima imagine cu noul Leica M „Mini”, aparatul care urmeaza sa fie lansat pe 11 Iunie. Se pare ca zvonurile au fost adevarate si noul aparat va fi o „clona” a modelului Leica M, fara vizor optic si cu un senzor APS-C de 16 megapixeli in locul celui Full Frame. Leica M „Mini” (denumirea nu este inca oficiala) va fi disponibil cu un obiectiv Leica 28-70mm f/3.5-6.4 . Vizarea va fi exclusiv electronica (pe ecranul LCD al aparatului) dar pe patina pentru blitz se va putea atasa un vizor electronic ce va fi disponibil separat.

Primele informatii neoficiale indica un pret de aproximativ 3200 USD pentru noul model al companiei germane. Astfel putea deveni o concurenta serioasa pentru Sony RX1 (13499 lei), in ciuda senzorului de dimensiuni mai reduse.

Ce credeti: va avea Leica M „Mini” succesul dorit? Preferati un Sony RX1 (full frame) sau un Leica cu senzor APS-C si obiectiv mai versatil, dar mai putin luminos?

Leica M Mini
Leica M Mini

Via Petapixel

3 COMENTARII

  1. Aleg Sony RX1 din start. Leica pentru ce? Leica e pentru fanii brandului (aia cu un portofel plin de carduri). Mult prea scumpe pentru ce ofera. Oly OM-D sau Fuji X-Pro1 cred ca bat acest Leica Mini (asemanatoare si la aspect, design retro).

Lasă un răspuns