Sper ca nu ati uitat de iminenta lansare a noului Nikon D800, nu? Se pare ca astazi, cei de la NikonRumors au facut rost de primele doua fotografii cu noul aparat. Nu este cunoscuta data de lansare oficiala a lui Nikon D800, dar este din ce in ce mai sigur faptul ca noul aparat va avea senzorul de 36 de mega pixeli de care spuneam aici.

In orice caz, daca 36 de mega pixeli vi se par prea multi, pana la lansarea lui Nikon D800, inca mai aveti timp sa achizitionati modelul actual, D700, la un pret redus. Vezi aici detalii.

Nikon D800
Nikon D800
Nikon D800
Nikon D800

Din punctul meu de vedere, aceste imagini sunt destul de ciudate. Nu este cunoscuta sursa imaginilor, dar cert e ca nu sunt imagini oficiale. Gripul noului D800 pare mai degraba adaugat cu un program de editare foto, iar zonele neclare din imagini sugereaza editarea ulterioara.

Ce credeti? Este acesta noul Nikon D800 sau este (inca) o imagine realizata pe calculator? Ce parere aveti de specificatiile tehnice care includ, printre altele, senzorul de 36 de mega pixeli?

Via NR.

 

 

 

11 COMENTARII

  1. 36 mp?!?! la ce folosesc atati mp pe un senzor de 35mm? o sa fie nevoie de o amplificare (vezi iso) cat mai exacta, cat mai curata care sa compenseze aceasta gramada de mp… cred ca cea mai buna solutie ramane undeva intre 10 si 16mp. valorile mari raman atuul senzorilor medium si large format.

    • desigur, teoretic asa este. Nici eu nu sunt un fan al ideei cu 36 de mega pixeli, dar trebuie sa recunosc ca din punct de vedere tehnic nu este o problema atat de mare. In ultimii 10 ani numarul mega pixelilor a tot crescut, dar datorita noilor tehnologii imaginile produse de un senzor de 16 mega pixeli de azi, NU au mai mult noise decat un senzor de 5 mega pixeli de acum 7 ani, ba din contra. Asadar, desi nu apreciez deloc cei 36 mpx, cred ca din punct de vedere al calitatii imaginilor nu vor fi probleme. Ma deranjeaza mai mult marimea fisierelor.

    • Calin Stan pe mine ma deranjeaza mai mult luminozitatea lor. te provoc la o experienta pe care o putem transforma in tutorial: la foto hobby, cateva subiecte de fotografiat, lumina continua, mai multe aparate foto, acelasi format al senzorului, obiective de la acelasi furnizor cu aceeasi lungime focala, de preferat fixa, dar cu un numar diferit de megapixeli. analizam fotografiile si vedem ce iese. de acord?

    • Scoala De Fotografie Sportiva Da, de acord! Acum cred ca am inteles la ce te referi. E intr-adevar si asta o problema, cand pixelii sunt din ce in ce mai mici ….

    • Calin Stan un adevarat barbat! 🙂 vorbesc maine cu dan si poate facem experimentul/experienta undeva pe marti pe la 11.00 . in regula?

Lasă un răspuns