Polaroid SC1630 Smart Camera
Polaroid SC1630 Smart Camera

Iata una din surprizele expozitiei CES 2012: acum cateva momente a fost anuntata prima camera foto din lume cu sistem de operare Android. Producatorul? Nimeni altul decat cel care a revolutionat acum multi ani fotografia-instant: Polaroid.

Va amintiti ce spuneam acum doua saptamani despre viitorul camerelor foto in 2012? Citez din articolul de atunci:

Nu m-ar mira sa vedem in 2012 primele compacte cu sistem de operare sau plugin-uri care sa poata fi descarcate de pe internet, oricat de ciudat ar parea asta la prima vedere…

Ei bine, se pare ca am avut dreptate, iar acest lucru mi s-a confirmat astazi, mult mai devreme decat ma asteptam! Polaroid SC1630 Smart Camera este noul aparat de fotografiat cu care compania americana vrea sa revina in atnetia fotografilor. Nu este un telefon mobil, desi seamana cu unul, dar are ecran touch-screen, conexiune wi-fi, obiectiv cu zoom optic 36-108mm si senzor CCD de 16 mega pixeli. Dar, mai presus de orice, este prima camera foto dedicata, cu sistem de operare Android.

Carcotasii ar putea spune ca, de fapt, Polaroid SC1630 Smart Camera este doar un „smarphone fara telefon”… ei bine, eu zic ca e mai mult decat atat. Daca cei de la Polaroid vor pune calitatea imaginilor pe primul loc, va fi un gadget extrem de interesant.

Polaroid „sparge gheata” cu modelul SC1630 si este primul producator de aprate foto care incearca sa contracareze avantul luat de telefoanele mobile. Spuneam acum ceva vreme ca piata aparatelor foto compacte ieftine este in cadere libera, in favoarea telefoanelor mobile dotate cu camera foto. Ei bine, nu m-ar mira ca aceste modele sa se „trransforme” incet-incet in aparate foto cu sistem de operare. Poate ar fi o solutie practica, pentru producatori, de a face fata  „concurentei” telefoanelor mobile cu camera foto integrata, in categoria compactelor ieftine…

Ce parere aveti? Credeti ca va avea succes? Ati cumpara asa ceva?

3 COMENTARII

  1. Daca va avea sau nu succes, habar n-am.
    Pot spune, insa, ca mi se pare o banalitate.N-am avut ocazia sa folosesc unul, ce-i drept, dar din ce observ…nu e ceva revolutionar.Da, seamana see you un telefon.Cum zice si articolul : "Smartphone fara telefon".La ce foloseste touch-ul? Il face chiar asa deosebit? E chiar asa important? Oamenii cand n-au ce face, inventeaza "gaura de la macaroana".

  2. O fi banalitate pentru noi, dar pentru uni Jurnalisti EXCLUSIVISTI, see you siguranta va fi o idee inovatoare 😛 Sa poti sa trimiti, in real time , cateva fotografii direct pe camera foto, prin intermediul blogului/twitterului/facebook-ului sau pagini de presa online direct in momentul actiunii, e ceva 😉 Ca sa nu mai vb. de GENERATIA FB (cu iPhone 4S…) care posteaza miiiiiiiiiii de fotografii in orice ipostaza, chiar daca ele se repeta :|.

Lasă un răspuns