Dupa ce acum aproape un an anuntau primul aparat foto cu sistem de operare Android, acum, circula zvonurile ca acelasi producator va lansa la CES 2013 primul aparat foto Mirrorless cu Android. Daca va amintiti retrospectiva CES 2012 ati ghicit deja, probabil, ca este vorba despre compania Polaroid, primia care a prezentat in luna Ianuarie 2012 un aparat foto cu Android, SC1630 Smart Camera, model care nu a ajuns la noi in Romania, pe piata…

Zvonurile ne ofera si o prima imagine cu acest mirrorless, care seamana extrem de mult cu gama Nikon 1. Nu stiu de ce, dar atat obiectivul car si senzorul indica o asemanare clara intre Nikon 1 si primul mirrorless cu sistem de operare Android de pe piata, propus de Polaroid in Ianuarie, la CES 2013, daca zvonurile vor deveni realitate.

Primul Mirrorless cu Android - Polaroid IM1836
Primul Mirrorless cu Android – Polaroid IM1836

Polaroid IM1836, primul mirrorless cu Android ar putea avea urmatoarele specificatii tehnice:

 • Senzor CMOS de 18.1 megapixeli si 1.5 inch
 • Android 4.1
 • Ecran LCD touch-screen de 3.5 inch
 • Wi-Fi Integrat (poate si GPS?)
 • Iesire HDMI si una pentru casti
 • Mod de fotografiere al panoramelor integrat.

Designul si senzorul asemanator, specificatiile similare si obiectivul aproape identic nu ma pot duce cu gandul decat la un singur lucru: un parteneriat Polaroid – Nikon pentru a realiza acest Mirrorless?! Mi se pare un scenariu putin credibil, dar viitorul ne poate rezerva surprize. Nu cred ca Nikon are nevoie de Polaroid pentru a duce la bun sfarsit un astfel de proiect. Mai degraba compania Polaroid va fi avantajata de un posibil parteneriat.

Nu m-ar mira sa vedem in vara lui 2013 chiar un mirrorless cu Android de la Nikon. Ar fi chiar un pas firesc, chiar daca la prima vedere poate parea destul de pripit, dupa lansarea de anul acesta a primului compact Nikon cu Android, pe care l-am testat aici.

Totusi, nu pot sa inchei fara a observa ca incet, incet, sistemul de operare Android isi face loc pe din ce in ce mai multe aparate foto, depasind incepand de acum segmentul compactelor si trecand la nivelul urmator: Mirrorless. In 2013 urmeaza DSLR-urile?

UPDATE: Scott Hardy, CEO Polaroid, confirma zvonurile privind lansarea acestei camere la CES 2013.

Pentru comparatie, iata cum arata Nikon 1 J2 lansat in vara:

Nikon 1 J2
Nikon 1 J2

Via PR.

5 COMENTARII

 1. Imi place chestia asta – iesire pentru casti – Tare mult mi-as dori asa ceva pe Dslr-ul meu. Stiu exista Magic Lantern 🙂 insa nu am facut research sufucient sa fac acest pas.

  • o fi utila, nu zic, dar mai degreaba as vedea mufa pt casti langa o intrare de microfon extern. macar sa fie pachetul complet.

  • eu am magic lantern de un an la 550D si 600D fara absolut nici o problema.

  • Da Calin! Nu sesizasem lipsa intrarii de microfon! Nu inteleg de ce nu se implementeaza sistemul complet. Este clar – daca ai o intrare audio este nevoie si de o iesire pentru monitorizare si invers. Mi-e greu sa cred ca este o scapare neintentionata. Probabil este o chestiune de marketing.

  • Lucian Marin – 1:Nu stiu cum influenteaza partea de foto. Nu folosesc exclusiv Dslr-ul pt video.
   2. Cand sunt pe teren nu am timp sa stau sa descarc materialul foto/video de pe card. In cazul asta trebuie sa am instalat Magic Lantern pe toate cardurile pe care intentionz sa le folosesc. Eu insa folosesc cardurile si pe camera video uneori, si nu stiu cum vor interactiona daca am ML pe card. Plus ca de obicei le formate inainte de utilizarea pe camera video.

   Exista solutii insa ma intreb daca merita efortul (eu am un 60D, care are control de volum pe intrarea de microfon, ceea ce 550d nu are din cate stiu, la 600d nu am idee). Poate daca as testa un model cu ML instalat as fi mai in masura sa iau o decizie!

Comments are closed.