Am participat astazi la un eveniment Panasonic pentru a-i cunoaste pe Mitchell Kanashkevich si Jacob James, doi fotografi profesionisti si amabasadori ai brandului, care au avut o aventura inedita prin tara noastra: au fotografiat viata satului maramuresean si, cu acest prilej, au filmat reclama noului mirrorless Panasonic G80. Da, in Romania! Reclama o puteti vedea si voi mai jos, alaturi de un set de imagini realizate de Mitchell in aventura sa prin Romania.

Mitchell Kanashkevich si Jacob-Jame in Romania
Mitchell Kanashkevich si Jacob James in Romania

Cei doi nu sunt la prima abatere prin tara noastra. Chiar Mitchell a recunoscut faptul ca Romania i-a devenit un fel de „a doua casa” iar acum, cu ocazia prezentarii Panasonic, ne-a vizitat a patra oara. Ei sunt fotografi de calatorie si fac parte din grupul de ambasadori Panasonic.

Au venit in Romania sa ne vorbeasca despre avantajul aparatelor foto mirrorless, despre avantajul de a avea un aparat de dimenisuni cat mai compacte si in totalitate silentios atunci cand faci fotografie de calatorie si incerci sa te apropii cat mai mult de oameni, pentru a-i fotografia in viata lor de zi cu zi, dar si despre avantajele pe care le ofera sistemul Panasonic si noul G80 in special, atunci cand vine vorba despre fotografi de calitate dar si secvente video inregistrate la rezolutie 4K.

Motivul pentru care cei doi au „trecut pe mirrorless”, renuntand la utilizarea aparatelor foto DSLR inca de acum aproximativ doi ani este dat, in primul rand, de dimensiunile compacte ale camerelor „fara oglinda”. In acelasi rucsac foto, acum fiecare dintre cei doi poate transporta inca 2-3 obiective in plus, totul cu o greutate totala mult mai redusa. Un avantaj mare, atunci cand strabati poate zeci de km pe jos, documentand viata oamenilor pe care ii intalnesti.

Al doilea motiv pentru care cei doi fotografiaza (si filmeaza), acum, exclusiv cu aparate foto mirrorless este functia „touch-to-focus” pe care aparatele Panasonic o au implementata foarte bine. Ce inseamna asta? Focalizare direct pe ecranul LCD touch screen, care functioneaza atat pentru fotogafii cat si pentru video. Ceva similar functiei focus pe care o intalnim la smartphone.

Noroc cu body-ul etanseizat al lui G80. O filmare in valtoare …

Ca o curiozitate, daca tot am amintit de smartphones, cei doi apreciaza mult aplicatia mobile Panasonic, care le permite sa fotografieze fara a tine aparatul foto la ochi. Toata lumea sta astazi, pe strada, cu „capul atintit in telefon”, nu-i asa? Ei bine, ei fac asta pentru a declansa, direct de pe smartphone, fara a ridica aparatul si fara ca cei din jur sa vada ca sunt fotografiati. Un alt mod de a face fotografie de stada, daca vreti…

„Cireasa de pe tort” in alegerea sistemului Panasonic l-a reprezentat posibilitatea de a inregistra atat fotografii dar si secvente video la rezolutie 4K si calitate similara camerelor de broadcasting, in acelasi aparat. Un alt aspect important atunci cand vorbim despre calatorii si despre alegerea unui kit foto cat mai compact: posibilitatea de a face doua lucruri bine, cu acelasi aparat.

La final, cei doi au spus ca vor reveni in Romania, o tara a caror locuitori i-au uimit cu ospitalitatea si prietenia cu care i-au primit, la propriu, in casele lor. Lucru de care nu s-au putut bucura in alte tari mai „consacrate” din punct de vedere fotografic (cum ar fi Maroc). Si nu, cei doi nu s-au plans de drumuri… 🙂

Iata cateva dintre fotografiile pe care le-a realizat Mitchell, in Romania, utilizand noul Panasonic G80: