Safari in Africa, alaturi de Dan Dinu
Safari in Africa, alaturi de Dan Dinu

Cine nu a visat macar o data la savanele africane, la explorarea lor, la intalnirea cu unele dintre cele mai emblematice animale si la aventurile care ne-au influențat copilaria? A venit vremea sa iti faci bagajele pentru o calatorie inedita, in salbaticia Africii, unde sa te poți bucura de un safari fotografic, pus la punct în detaliu intr-unele dintre cele mai spectaculoase zone din Kenya si Uganda. Te asteptam sa calatoresti, sa descoperi si sa fotografiezi minunata lume a savanei si a junglei africane impreuna cu noi, in doua photo tour-uri de exceptie.

Anul trecut, fotograful Dan Dinu (Photolife) si Explore Travel iti ofereau primul safari fotografic organizat din Romania. Pentru ca interesul pentru o astfel de aventura a fost foarte mare, in aceasta toamna va propunem alte doua photo tour-uri in care sa descoperi unele dintre cele mai inedite locatii ale Africii. Primul dintre ele se vrea o reeditare a safari-ului din Kenya de anul trecut, insa si mai eficient structurat, mai diversificat si mai atractiv. Primele zile le vom petrece in parcul Samburu, intr-un peisaj inedit, cu celebrul pamant rosu african, unde putem intalni turme mari de elefanti, dar si specii mai inedite precum antilopa Oryx sau cainele salbatic african. Urmatoarea escala este la Lacul Nakuru, unde putem fotografia in voie doua dintre cele mai rare animale din Kenya, rinocerul negru si girafa Rotschild. Tot aici avem intalnire cu foarte multe pasari si, daca avem noroc, cu stoluri uriase de flamingo. Urmatoarea destinatie este un pic mai diferita, pentru ca ne vom aventura cu barca pe Lacul Naivasha in cautarea hipopotamilor si a crocodililor. Ultima destinatie este si una dintre cele mai spectaculoase, pentru ca vom admira in toata splendoarea ei, savana africana din Masai Mara. Aici o sa fotografiem din plin antilope si zebre, dar vom putea avea o intalnire si cu emblematicele carnivore mari ale Africii, leul, leopardul sau ghepardul. Pe langa toate astea, vom putea vizita si un sat de masai, pentru a ne face o idee despre cultura si viata oamenilor din savana.

Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu

In Uganda te asteapta un safari mai inedit, ce combina savana cu jungla, intr-una dintre cele mai diversificate zone ale Marelui Rift African. Incepem cu lacul Mburo, unde avem intalnire atat cu antilope si zebre, dar si cu leoparzii ce populeaza zona sau cu hipopotamii si crocodilii de pe lac. Pasarile sunt si ele prezente in numar foarte mare, asa ca vom pleca in cautarea lor intr-o tura cu barca, organizata special pentru grupul nostru. Urmatoarea destinatie este Parcul National Queen Elisabeth, unde vom intalni intr-o savana africana autentica numeroase antilope, girafe, zebre, elefanti, rinoceri, dar si feline sau hiene. Tot in aceasta zona, o sa avem parte si de o plimbare cu barca intre lacurile George si Edwards, atat in cautare de animale, cat si pentru a descoperi satele de pescari si pentru a intelege modul de viata al oamenilor de aici. Pentru a incheia tura cu o experienta inedita, ultima zona pe care o vizitam este padurea Kibale, unde o sa facem o drumetie in cautarea cimpanzeilor, in care avem ocazia sa intelegem si complexitatea junglei si a intregului ecosistem.

Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu

Ambele ture de safari sunt concepute in asa fel incat fiecare dintre participanti sa aiba cat mai mult confort si spatiu pentru a fotografia in voie, atat de la geamul masinii, cat si de pe acoperisul acesteia sau din barca. Ne vom deplasa cu vehicule 4×4, fiecare participant avand un loc la fereastra. Desi aceste masini pot transporta mai multi oameni, noi o sa le folosim pentru un grup mai restrans, pentru a avea suficient spatiu pentru a fotografia si admira in voie. Grupul va fi unul mic, pentru a crea un cadru mai intim si mai eficient pentru a invata. Cazarea se va face la lodge-uri sau in corturi de safari, toate insa cu un confort foarte bun si in conditii excelente. Pe site puteti vedea mai multe detalii legate de acest aspect.

SAFARI IN KENYA – 19 septembrie 2014 (11 zile) – 2850 euro (include avion, cazare, masa, transport in safari etc.)

SAFARI IN UGANDA – 29 septembrie 2014 (10 zile) – 2750 euro (include avion, cazare, masa, transport in safari etc.)

SAFARI IN KENYA SI UGANDA – 19 septembrie (20 zile) – 4985 euro (include avion, cazare, masa, transport in safari etc.)

Mai multe detalii despre cum sa alegeti turele de safari si despre zonele vizitate, gasiti pe PHOTOLIFE.RO

Va asteptam in cea mai inedita aventura fotografica organizata de noi pana acum.

Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu