Canon avertizeaza: produsele contrafacute, in special accesoriile si acumulatorii, au invadat piata si pot pune in pericol atat aparatele cat mai ales utilizatorii acestora.

Pentru a veni in intampinarea consumatorilor, compania a organizat o cercetare de piata si un site care ofera informatii despre modul in care pot fi deosebite accesoriile contrafacute de cele originale. La chestionar au raspuns 1069 de persoane care au achizitionat aparatura electronica si accesorii. Chestionarul a fost realizat in SUA si releva un fapt ingrijorator: in 2013, 30% dintre produsele achizitionate au fost contrafacute. Mai grav este faptul ca 12% din cumparatori au ales cu buna stiinta produse contrafacute, iar 45% dintre consumatori considera ca acestea sunt la fel de performante si sigure ca si cele originale.

Canon afirma ca cele mai multe produse contrafacute se regasesc in categoria accesoriilor
Canon afirma ca cele mai multe produse contrafacute se regasesc in categoria accesoriilor

Iata, pe scurt, care au fost concluziile studiului Canon din SUA:

  • In 2013, 12% din cumparatorii din SUA care au raspuns la chestionar au achizitionat produse contrafacute cu buna stiinta, in timp ce 18% au declarat ca nu au stiut care este originea produselor cumparate
  • 40% dintre cei chestionati au declarat ca nu cunosc riscurile la care se supun achizitionand produse contrafacute
  • 45% dintre cumparatori considera ca produsele contrafacute isi fac treaba la fel de bine ca si cele originale
  • 97% dintre cei care au raspuns la chestionar au declarat ca ar dori mai multe informatii despre cum sa identifice proudusele contrafacute
  • Probabilitatea de a achizitiona un produs contrafacut este de cinci ori mai mare in cazul tinerilor

In prezent, produsele care copiaza accesorii foto originale sunt printre cele mai intalnite cazuri de contrafaceri. Pentru a avertiza utilizatorii de pericolul pe care il reprezinta utilizarea produselor contrafacute, Canon USA a realizat un site care prezinta informatii utile pentru cei care au dubii in privinta accesoriilor achizitionate. In cazul Canon, cele mai multe cazuri de produse contrafacute se regasesc in categoria acumulatorilor.

CITESTE SI:

Canon avertizeaza: accesoriile contrafacute por reprezenta un pericol atat pentru aparate cat si pentru utilizatori
Canon avertizeaza: accesoriile contrafacute por reprezenta un pericol atat pentru aparate cat si pentru utilizatori

Via Canon USA  & PopPhoto.com