Intalanirea anuala Dacia Clasic
Intalanirea anuala Dacia Clasic

De multe ori am aflat de evenimente din afara domeniului foto, dar care ar fi putut reprezenta bune oportunitati pentru niste fotografii interesante, dupa ce s-au incheiat sau – in cel mai bun caz – chiar in ziua desfasurarii, de pe Facebook. De data aceasta insa, va semnalez un eveniment care se va desfasura in centrul tarii, la Brasov, sambata 10 mai, eveniment ce reuneste pasionatii de automobile, in special cei care apreciaza istoria „masinii nationale”. In weekend are loc intalnirea anuala Dacia Clasic, iar in Piata Sfatului din Brasov vor fi expuse intre orele 10 si 13.30 peste 50 de masini Dacia, multe dintre ele trecute de 40 de ani, dar care inca nu-si arata „varsta”.

Vor fi expuse modele de serie dar si cateva piese unice, de colectie: Dacia 2000 fabricata special pentru cuplul Ceausescu, cu dotari „extra” (cutie automata, aer conditionat, geamuri electrice etc), varianta de competitie a uzinelor Renault, Renault 12 Gordini, care a echipat in anii ’70 lotul National de Raliul al Romaniei (7 exemplare), dar si Renault 12, model similar cu Dacia 1300, lansat in acelasi timp in Franta, exemplar cu volan pe partea dreapta. Editia aceasta a Intalnirii DACIA CLASIC marcheaza 45 de ani de la fabricarea primei Dacia 1300 in tara noastra, intrata in productie in august 1969, sub licenta Renault 12. Cele doua masini, Dacia 1300 si Renault 12, erau de fapt la fel, diferenta fiind facuta de emblemele si de inscriptionarile firmelor producatoare. Pana la jumatatea anului 1972, Dacia 1300 s-a facut cu piese frantuzesti, apoi s-au folosit piese realizate in tara noastra.

Asadar, daca aveti drum prin Basov in weekend, nu uitati sa va opriti si sa admirati colectia de masini ce poarta cu mandrie sigla Dacia.

Mai multe detalii despre desfasurarea evenimentului de la Brasov gasiti pe siteul oficial.

Spor la fotografiat! La sfarsit, puteti reveni aici sa postati in comentarii linkuri catre fotografiile realizate de voi la eveniment!

Intalanirea anuala Dacia Clasic
Intalanirea anuala Dacia Clasic