Salonul Fotografului Roman
Salonul Fotografului Roman

Salonul fotografului roman este deschis tuturor fotografilor amatori si profesionisti. Este organizat de firma AME design si se desfasoara in cadrul Festivalului „Saptamana Fotografiei in Romania”, sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania. Vernisajul (17 ianuarie 2014, ora 18) si expozitia se vor desfasura in sala de expozitie Constantin Brancusi din Palatul Parlamentului.

Preambul: Scopul acestui eveniment este de a reflecta cat mai fidel activitatea fotografica a fotografilor romani. Prin „fotograf roman” se intelege persoana de cetatenie romana (nu este obligatoriu ca domiciliul stabil sa fie in Romania) si care realizeaza fotografii, indiferent ca executa aceasta activitate ca amator sau ca profesionist.

De-a lungul timpului au existat voci care au criticat sau chiar au negat existenta fotografiei romanesti de calitate inainte de 1989. Dorim ca acest eveniment sa infirme aceste idei, invitand in mod special fotografi care au sustinut o activitate puternica inainte de Revolutie, a caror participare la expozitie cu fotografiile selectate va fi martora in acest sens.

Exista de asemenea voci care critica fotografii mai tineri care nu au trecut prin experienta fotografiei analogice (cu pelicula fotosensibila), sarind direct la folosirea camerelor foto digitale. insa chiar si in aceasta situatie, exista foarte multi fotografi care au fotografii de foarte buna calitate. Si acesti fotografi sunt invitati sa participe la acest eveniment, sa-si demonstreze abilitatile artistice care nu au nimic de a face cu tehnica de realizare a imaginilor, fie analogica (cu procesare in laborator) fie digitala (cu procesare pe calculator).

Acest eveniment isi propune sa fie o punte de legatura intre generatii, intre diverse genuri ale fotografiei (natura, jurnalism, portret, urbana, de eveniment, conceptuala, etc, etc), intre stiluri, abordari si tehnici diferite de fotografiere, elementul comun fiind de fapt faptul ca toti autorii imaginilor sunt fotografi romani.

Pentru alte detalii si documentele de inscriere vizitati siteul SalonulFotografuluiRoman.ro

Salonul Fotografului Roman
Salonul Fotografului Roman