Samsung NX300
Samsung NX300

Fanii sistemelor mirrorless Samsung NX au incepand de astazi un nou obiectiv. Este vorba despre Samsung 10mm f/3.5 Fisheye, obiectivul despre care compania nipona afirma ca este cel mai subtire fisheye de pe piata.

Desi are doar 26mm grosime, Samsung 10mm f/3.5 Fisheye are o formula optica formata din 7 elemente dispuse in 5 grupe si este capabil sa ofere o imagine cu un unghi de cuprindere de 180°. Obiectivul are o distanta minima de focus de doar 9cm.

Samsung 10mm f3.5 fisheye
Samsung 10mm f3.5 fisheye

Obiectivul face parte din clasa NX si vine cu buton iFunction integrat. Odata montat pe aparatele foto Samsung din gama NX (de exemplu NX300) activeaza o serie de functii si setari din meniul iScene, fiind compatibil inclusiv cu modurile de noapte avansate.

Cu acest obiectiv Samsung mai face un pas inainte in directia cea buna, dezvoltand sistemul mirrorless propriu, criticat in trecut pentru numarul relativ mic de obiective disponibile. Samsung 10mm f/3.5 Fisheye va fi disponibil comercial incepand cu luna Iulie.

Samsung 10mm f3.5 Fisheye
Samsung 10mm f3.5 Fisheye

4 COMENTARII

 1. De ce aceasta goana dupa recorduri?
  Care ar fi utilitatea?
  De ce „cea mai subtire lentila”?
  As aprecia mult sa aiba cele mai reduse distorsiuni, cea mai mare deschidere, cel mai mic pret, dar care e afacerea daca ochiul de peshte are doar 26mm grosime in loc de 35?!
  Ei , daca la un tele de 500mm sau un zoom cu gama larga s-ar reduce considerabil lungime tubului, ar fi un avantaj major!
  Mai mult, pentry fisheye este un paradox „cel mai subtire”: lentila frontala are unghi de vizibilitate de 180 grade. Daca aceasta lentila e la capatul unui obiectiv obisnuit, de vre-o 5 cm lungime, si nu sunt atent cind fac foto, in imagine vor intra si pantofii sau burta mea!
  Dar daca letila frontal e practic lipita de body-ul aparatului, in imagine vor intra nu numai elementele nedorite mentionate anterior, ci si … mainile cu care tin aparatul! Atunci cand graosimea obiectivului tinde la zero, el va fotografia si … carcasa aparatului!

Lasă un răspuns