Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera

Samsung a anuntat o noua versiune pentru primul aparat foto cu Android al companiei: Galaxy Camera. Conform comunicatului oficial, Samsung Galaxy Camera va fi disponibila si intr-o versiune fara 3G, ceea ce se traduce in primul rand printr-un pret mai accesibil. Samsung Galaxy Camera (varianta actuala) desi dispune de slot pentru SIM si conectivitate 3G nu permite initierea sau receptionarea apelurilor telefonice, asadar conexiunea 3G poate fi utilizata doar pentru internet, photo-sharing sau poate pentru Skype.

Samsung Galaxy Camera (varianta cu 3G) este disponibila comercial la un pret aproximativ de 2.099 lei (pret actualizat aici). Desi Samsung nu a oferit inca detalii despre pretul sau disponibilitatea variantei „Wi-Fi only”, am putea paria pe un pret estimativ de 1.599 lei pentru varianta fara SIM. Oricare ar fi pretul final al acestui model este clar ca va fi o camera compacta mult mai atractiva si mai accesibila, mai ales ca nu sunt multi cei care achizitioneaza un SIM si un pachet de date separat doar pentru al utiliza intr-un aparat foto… Lipsa conexiunii 3G (sau dezactivarea ei) mai ofera un avantaj: o autonomie mai mare a acumulatorului, un aspect cu care Galaxy Camera nu prea se poate lauda in forma actuala.

In afara de lipsa conexiunii 3G, noua varianta Galaxy Camera nu va avea alte diferente fata de versiunea actuala, nici din punct de vedere hardware si nici software. Va rula tot Android 4.1 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Camera a fost prezentata la sfarsiul lunii August a anului trecut si este primul aparat foto cu sistem de operare Android lansat de compania coreeana. L-am testat in Ianuarie iar concluziile noastre le puteti citi aici.

Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera

Lasă un răspuns